Sűrű ködben és -5 Celsius fokban fogadtuk a Kolozsvári Universitatea csapatát.

Valentin Suciu legénysége jól és magabiztosan kezdett a fehér-fekete mezes kolozsváriak ellen és egy szögletet követően a 19. percben Bauza lövése megpattant ugyan egy védőn, de a labda a bal alsóban kötött ki: 1-0.

A gól után ismét mi veszélyeztettünk, Kelemen lövését a kapus nehezen, de szögletre tolja. Fél órányi játék után a vendégek is helyzetbe kerülnek, Maneran fejesét Ribánszki magabiztosan öleli magához. A 38. percben Eder szabadrúgásból próbálkozik, lövése mellé megy. Két perccel később már Ribánszki bravúrját láthatjuk, amint egy baloldali beadást semlegesít, akárcsak a 43. percben, amikor Pirvulescu 16 méterről leadott lövését hárítja.

A második félidő is góllal kezdődik, Jebari kiugratása után Marrone pontosan passzolt Mészáros elé, aki közelről nem hibázott: 2-0.

A gólt követően Costel Enache a kolozsváriak mestere frissíti csapatát, több cserével is próbálkozik. Valamelyest változik a játék képe, Ribeiro lövésébe Idan fejel bele és ezzel szépít az U: 2-1. Egy perccel később Taub lövésénél Ribánszki már résen volt. A 80. percben Filip szabálytalankodik Bauzaval szemben, megkapja második sárgalapját, Kolozsvár tíz emberrel marad. Komolyabb helyzetre már nem kerül sor, így sorozatban hatodik meccsen szerez pontot csapatunk, amivel feljövünk a tabella 9. helyére.

14. forduló: FK Csíkszereda – Kolozsvári Universitatea 2:1 (1:0)

Gólszerzők: Bauza (19.), Mészáros (47.), illetve Idan (77.).

FK Csíkszereda: Ribánszki – Takács, Apró, Kelemen, Marrone, Csürös, Eder (Bara 90+2), Botorok (Szondi 84.), Jebari (Savin 60.), Bauza (Palmes 90+2), Mészáros (Bor 84.).