Nem okozott meglepetést a Szászrégeni Lendület csapata Csíkszeredában, mely az ősszel megviccelte csapatunkat.

Valentin Suciu legénységét a március 15-ei ünnep és a péntek kora délutáni időpont miatt kissé foghíjas lelátó fogadta, de a jelenlévők hangosan buzdították a csapatot, így a hangulat remek volt. A mérkőzés első komolyabb helyzete a 9. percben volt, amikor a fiatal Casiadi Soma remekül eltalált lövését a szászrégeniek egyik játékosa a gólvonal mögül rúgta ki. A játékvezető nem ítélt gólt, így a mérkőzés első találata még váratott magára. A 13. percben Soufiane Jebari szabadrúgását Csürös közelről ráfejeli, de mellé megy. Négy perc múlva a vendégek első helyzetét jegyezhetjük, de Slobodan Lalic a tizenhatoson belül az utolsó pillanatban remekül avatkozik be és szögletre menti a régeniek helyzetét. A 25. percben megtörik a jég, Magyari Szilárd fut el remekül a régeni védők közt és nem hibázik: 1-0!

A 37. percben a fiatal Casiadi Soma jól hozza helyzetbe Magyarit, de az FK gólvágója ezúttal nem talál be. Két perc múlva újabb Magyari helyzet, lövése egy védőről pattan ki.

Szünet után nem sokkal összejön az, amit a játékvezető az első félidőben elvett, vagyis a fiatal Casiadi Soma egy hatalmas bombagóllal növeli az FK előnyét és megszerzi pályafutása első gólját a harmadosztályban.

Az 55. percben Bajkó Barna csapatkapitány góljával már 3-0-át mutat a tabella és az FK érezhetően egyre magabiztosabban kezd játszani. A folytatásban Eder próbálkozik egy távoli lövéssel, ez azonban fölé száll, majd Magyari baloldali beadását Bajkó fejeli rá, de Bucin Claudiu bravúrral hárít. A 64. percben a vendégek is helyzetbe kerülnek, de Bordás magabiztosan véd.

A 72. percben egy gyönyörű összjátékot követően láthatunk, Hodgyai László indítja Nagy Zsoltot jobb oldalt, aki remekül passzol Antal Barnának, fiatal akadémistánk pedig nem hibázik, közelről begurítja: 4-0! Az FK fölénye érezhetően megnőtt és a folytatásban Hodgyai kerül ziccerbe, akit a lövés pillanatában megrúgnak, egyértelmű büntető, de a játékvezető nem fúj semmit. A 80. percben Bujor közel állt a szépítéshez, lövése kevéssel megy mellé. Két perc múlva ismét Hodgyainál a labda, növelhetné az előnyt, de lövése elgurul a kapu mellett. Nem úgy a 89. percben, amikor a csíki csatár remek labdát kap és ezúttal nem hibázik, beállítja a végeredményt.

FK Csíkszereda – Szászrégeni Lendület 5:0 (1:0)

Gólszerzők: Magyari (25.), Casiadi (47.), Bajkó (55.), Antal (72.), Hodgyai (89.).

FK Csíkszereda: Bordás – Aszalos, Csürös, Lalic, Nemes, Casiadi, Veres, Eder (71. Hodgyai), Jebari (60. Nagy), Magyari (66. Antal), Bajkó (76. Berde).

Valentin Suciu vezetőedző nyilatkozata:

“Fel voltunk készülve arra, hogy nagyon nehéz mérkőzésünk lesz és az is volt, főleg az első félidőben. Egy kicsit görcsösen kezdtünk, de annak örülök, hogy a három pontot itthon tartottuk és bevallom őszintén, ha 1-0-ra nyertünk volna is elégedett lettem volna, hisz a három pont volt a legfontosabb. Próbálom felpártolni a fiatal játékosainkat is, örvendek, hogy gólt is rúgtak és remélem még lesznek más fiatalok is, de a mai mérkőzésen a fiataljaink reálisan segítették a csapatot.”