Gólgazdag meccsel zártuk a 2021-2022-es idényt a Duna parton, ahol második ligás csapatunk egy felejthető első félidő után kitömte a Călărași hálóját.

Több helyen is módosított a kezdőcsapaton a bajnokság utolsó fordulójában Dican Ferenc vezetőedző, aki a Călărași elleni mérkőzésen olyan játékosokat küldött pályára, akik eddig kevés lehetőséget kaptak. A kapuban például Moga kezdett, de a védelemben ott volt Takács, mellett két fiatal: Csedő és Vita, miközben a támadó szekcióban ezúttal Ivanovici és Rodrigo volt nevezve. Az első FK helyzet az 5. percben történt, Jebari egy gyors indítással helyzetbe hozta honfitársát Rodrigot, de spanyol játékosunk mellé rúgta a labdát. Két perc múlva szabadrúgáshoz jutottunk, amelyet Jebari végzett el a baloldalról, Gál-Andrezlyhez passzolt a tizenhatoson belülre, a felvidéki középpályás pedig a kapu torkába rúgta a labdát, ahova érkezett Csedő Szilárd és a mindössze 17 éves fiatal akadémistánk élt a lehetőséggel, megszerezte a vezetést: 0-1. A gólt követően nagyon leült a játék, főleg a mieink részéről vakációs hangulatúvá vált a meccs. A 27. percben a hazaiak részéről Moise rázta meg magát és egyéni akcióba kezdett, sikeresen eljutott a tizenhatosunk elé, de lövése nem találta el a kaput. Hét perc múlva Jebari növelhette volna az előnyünket, de közelről leadott lövését Costache bravúrral hárította. Szünet előtt meglepetésre egyenlített a hazai együttes, egy szabadrúgást követően a mieink nem tudtak felszabadítani és Moise kirúgta a jobb felsőt, Moga tehetetlen volt.

A második félidőt góllal indítottuk, a frissen becserélt Jelena egy bedobást követően szemtől szemben a kapussal inkább visszagurított az üresen álló Takácsnak, aki ismét előnyhöz juttatta csapatunkat: 1-2. A következő gólra se kell sokat várni, három perc múlva Jebari küzdött meg a labdáért és önzetlenül passzolt a jó iramban érkező Szondinak, fiatal játékosunk pedig nem hibázott, mattolta Costachet: 1-3.

A 65. percben csapatunk negyedik szögletét végezhette el, Ivanovici beadásába Jelena fejelt bele és a gólpassz után, a gólszerzők közé is feliratkozott: 1-4. Jelenának ez volt a szezonbeli tizenegyedik gólja. Három perc múlva Gál-Andrezly a bal kapufa tövét találja el, a kipattanóra érkezett ugyan Jelena, de a frissen becserélt Alexandru kapus hárítani tudott. A szögletet követően Szondi duplázni tudott, gyönyörű fejesgóljával négyre nőtt a különbség: 1-5.

A 85. percben faragott hátrányából a hazai együttes, Colesei ugratta ki az üresen lévő Tatarut, aki közelről mattolta Mogat: 2-5. Három perc múlva Bara cselezi be magát az ellenfél tizenhatosába, jó helyzetből lőhetett volna, de önzetlenül ki gurította Gál-Andrezlynek, aki nem számított erre és lemarad a labdáról. A következő pillanatban már Gál-Andrezly futott be egy elérhetetlennek tűnő labdát beadására a frissen becserélt Orbán Milán érkezett, fiatal játékosunk pedig a kapuba bólintott: 2-6. Csapatunk a második játékrészben sokkal jobban felpörgött a bajnokság utolsó meccsére, így az első félidőben látottakat hamar feledtették velünk. Összességében elmondhatjuk, hogy a mérkőzés legnagyobb nyertesei fiataljaink voltak, akik közül Csedő és Orbán egyszer, majd Szondi kétszer is eredményes volt.

Liga 2., Play-out, A csoport, 7. forduló: Dunărea Călărași – FK Csíkszereda 2:6 (1:1)

Gólszerzők: Moise (45.), Tataru (85.) illetve Csedő (7.), Takács (47.), Szondi (50., 69.), Jelena (65.), Orbán (88.)

Sárga lap: Csedő (77.), Búza (90+3).

Dunărea Călărași: Costache (Alexandru 64.) – Țenea, Leca (Condei 72.), Drăghoi, Lupu (Primaru 72.) – Vultur, Grigore (Coleasa 64.), Calu, Moise (Tataru 72.), Avram, Popa.

FK Csíkszereda: Moga – Takács, Csedő, Kelemen, Vita – Csürös (Tajti 61.), Szondi (Orbán 75.) – Gál-Andrezly, Jebari (Bara 61.), Ivanovici (Búza 75.)- Rodrigo (Jelena 46.).

Csapatunk az alsóházi rájátszásban megnyerte csoportját és összesítésben a hetedik helyen fejezte be a 2021-2022-es idényt.

Szép Zoltán