Történelmi sikert ért el csapatunk Bukarestben, amely először tudott nyerni a Metaloglobus otthonában.

Tizenegy fokban és szitáló esőben mintegy 200 néző előtt vette kezdetét az alsóház rangadója Bukarestben a Metaloglobus és az FK Csíkszereda között. A 8. percben Ovidiu Herea a bal alsót célozta meg, de lövése szerencsére a kapu mellé ment, akárcsak a 13. percben testvére Claudiu Herea, aki egy szögletet követően fejelt mellé. A 25. percben ismét a hazaiak veszélyeztettek kétszer is, Rauță előbb egy lövéssel próbálkozott, majd fejjel is közel állt a gólhoz, de kapusunk mindkét alkalommal bravúrral hárított. A mieink is rendre felvitték a labdát a hazaiak kapuja elé, de igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kidolgozni, aztán a 45. percben megtört a jég. Szondi szemfüles labdaszerzését követően a játékszer Barához került, aki jól indította Schiebet, szélsőnk remekül tört be a Metaloglobus tizenhatosába, középre passzolt, az érkező Jelena pedig nem hibázott, szezonbeli tizedik góljával megszereztük a vezetést: 0-1.

A szünet utáni első percekben két csíki helyzetet is jegyezhettünk, előbb Gál-Andrezly lökete akadt el Borțoneanu lábán, majd egy szép ellentámadást követően Csiszer labdáját semlegesítette Gavrilaș. A hazaiak részéről Enache tette próbára Gyengét, de kapusunk magabiztosan fogta a labdát. A 69. percben már tehetetlen a hálóőrünk is, Sava beadására Ovidiu Herea érkezett és fejesgóljával egyenlített: 1-1. Négy perc múlva Jelena áll közel a duplázáshoz, fordulatból leadott lövése a keresztléc fölött suhant el. A folytatásban Csiszer harcolt ki egy szabadrúgást kedvező helyzetben, Jebari pedig élt a lehetőséggel gyönyörű góllal szerzett ismét vezetést csapatunk: 1-2. A gólt követően a 81. percben a Metaloglobus emberhátrányba került, mivel Boiangiu szabálytalanul állította meg Gál-Andrezlyt, a játékvezető pedig kiállította tettéért a hazaiak játékosát. Az emberelőnyt kihasználva Jelena fejesét még hárítani tudta Gavrilaș, de a kipattanóra érkező Schieb már a kapuba gurított és ezzel kétgólos előnybe kerültünk: 1-3. Érdekesség, hogy a Pantelimon műgyepén még sosem vezettünk két góllal, sőt győzelmet sem ünnepelhettünk, mostanáig. Ez az eredmény azt is jelenti, hogy két fordulóval a Play-out vége előtt eldőlt, hogy csapatunk megnyerte csoportját.

Liga 2., Play-out, A csoport, 5. forduló: Bukaresti Metaloglobus – FK Csíkszereda 1:3 (0:1)

Gólszerzők: Herea O. (69.), illetve Jelena (45.), Jebari (80.), Schieb (84.)

Sárga lap: Herea C. (63.), Rauță (67.), Herea O. (77.), Borțoneanu (78.), Sîrbu (90+3) illetve Bara (56.)

Piros lap: Boiangiu (81.)

Bukaresti Metaloglobus: Gavrilaș George – Grosu Darius (Sîrbu Ionuț 46.), Lung Daniel, Caramalău George, Sava Andrei (Rosu Iulian 81.), Pandele Andrei, Rauță Andrei (Potecea Alexandru 67.), Borțoneanu Claudiu, Enache Alexandru (Boiangiu Leonard 67.), Herea Claudiu, Herea Ovidiu.

FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Csiszer Balázs, Gergely Botond, Kelemen Dávid, Salvatore Marrone (Petre Ivanovici 56.), Bara Levente, Szondi Botond (Hernando Orte Rodrigo 46.), Gál-Andrezly Peter (Tajti Balázs 88.), Soufiane Jebari (Bujdosó Szilárd 88.), Marvin Schieb, Jelena Richárd (Takács Rares 84.).

Szép Zoltán