Kapott gól nélkül és papírforma győzelemmel zártuk az alsóház 4. fordulóját.

Kellemes időben fogadtuk Brajla csapatát, amely hivatalos meccsen még nem járt Csíkszeredában. A kezdőcsapatban némileg meglepetésre a kapuban a mindössze 16 éves Simon Máté védett. Az első helyzetre a 4. percben került sor, miután Marrone baloldali beadására Kovács érkezett és közelről a kapu fölé fejelte a labdát. A folytatásban Apró szabadrúgásból próbálkozik, majd Jelena lövését a kapus fogja. A 17. percben két helyzet is kimaradt, előbb Gál-Andrezly a tizenhatoson belülről rúgta a kapus kezébe a labdát, majd nem sokkal később Marrone lövése szállt fölé. A vendégek is próbálkoztak Zoua mintegy 28 méterről leadott bombája kevéssel a kapufa mellett suhant el, igaz fiatal kapusunk Simon Máté rajta volt a lövésen. A 23. percben gólt ünnepel a közönség, Csiszer remek beadására Jelena érkezett időben és mintegy hat méterről a brajlai kapuba bólintott: 1-0. A 35. percben ismét Jelena került ziccerbe, de Duță kapus szabálytalanul szerelte, így büntetőhöz jutottunk, Jebari pedig növelte az előnyt: 2-0. Nyolc perc múlva ismét a brajlai hálóban a labda, ezúttal Gál-Andrezly szolgálta ki remekül Jebarit, aki közelről duplázott: 3-0. A félidei sípszó előtt a vendégektől Sava próbált szépíteni, távoli lövését azonban Simon magabiztosan fogta.

A második félidőben is többnyire az ellenfél térfelén tartottuk a labdát, több helyzet is kimaradt, előbb Jelena, majd Apró növelhette volna az előnyt, de lövésüket vagy a kapus olvasta le, vagy kevéssel ment mellé. A 72. percben Jebari lökete is fölé szállt, majd Kovács közelről az oldalhálót találta el. Három perc múlva Marrone baloldali beadásába Jelena fejel bele és ezzel ő is kétgólos: 4-0. A 83. percben egy Csiszer-Bara összjátékot követően a frissen becserélt Bara gyönyörűen a hosszú alsóba küldte a labdát: 5-0.

Összességében papírforma győzelem született, legközelebb pénteken Bukarestben a Metaloglobus ellen lépünk pályára.

Liga 2., Play-out, 4. forduló: FK Csíkszereda – FC 1919 Dacia Unirea Brăila 5:0 (3:0)

Gólszerzők: Jelena (23., 75.), Jebari (36. büntetőből, 43.), Bara (84.).

Sárga lap: Kovács (27.), illetve Leu (66.), Zoua (73.)

FK Csíkszereda: Simon Máté – Csiszer Balázs, Kelemen Dávid, Apró Claudiu, Salvatore Marrone (Vita Dániel 77.), Szondi Botond, Kovács Lóránt (Bara Levente 77.), Gál-Andrezly Peter (Tajti Balázs 62.), Soufiane Jebari, Jelena Richárd (Hernando Orte Rodrigo 77.), Marvin Schieb (Petre Ivanovici 62.).

FC 1919 Dacia Unirea Brăila: Duță Vasilică (Moisoiu Andrei 90.) – Leu Cristian (Lascu Andrei 85.), Femdoung Ziepop, Moroianu Marius, Mocanu Răzvan, Sava Ștefăniță (Duțu Alexandru 46.), Yaya Zoua, Acolatse Charles, Bădilaș Andrei (Petrache Aurelian 46.), Vartolomei Valentin (Palade Mario 67.), Njopgang Passi.

Szép Zoltán