Napsütéses, de szeles időben vette kezdetét Temesváron a második ligás bajnoki mérkőzésünk.

Valentin Suciu vezetőedző nem számíthatott Csonka Bonifác játékára, akit a Petrolul ellen kiállítottak. A Poli – FK mérkőzésre több száz fanatikus temesvári drukker volt kíváncsi, akik zászlókkal felszerelkezve buzdították csapatukat.

Fotó: Erik Geiger

A fehér-feketében játszó csíkiak jól kezdték az összecsapást és már az első percben letámadták a hazaiak kapuját. Az első fél órában kiegyensúlyozott volt a két csapat közötti játék, de a lila-fehéreknél Schieb és Ungureanu is lesérült, így a hazaiak kénytelenek voltak cseréket eszközölni. Az FK támadásaiból Pintér helyzete tűnt a legveszélyesebbnek, de a gól nem jött össze.

Szünet után a 49. percben egy baloldali beadást követően Ignea fejese a hálóban köt ki, Gyenge tehetetlen: 1-0.

A gól után nem sokkal Pintért elkaszálják a tizenhatos oldalvonalánál, a megítélt szabadrúgást azonban fölé rúgja. A folytatásban Kálmán egy távoli lövéssel próbálkozik, majd a 66. percben a frissen becserélt Jebari indítja jól Pintért, aki gyorsan tovább adja a labdát az érkező Palmesnek, a beadásba Becze csúszik bele, de a temesvári kapus résen van. A 84. percben Palmes szabálytalankodik az FK térfelén, szabadrúgáshoz jutnak a bánságiak, Axente 25 méterről elvégzett lövése a felső kapufán csattan. A 89. percben hasonló helyzetből végezhetünk el szabadrúgást mi is, Majzik lövése azonban elakad a sorfalban. A hosszabbítás perceiben Barta is próbálkozik, de lövése fölé száll. A lefújást követően több csíki játékos is odafut a játékvezetőkhöz reklamálni, amiért nem engedték elvégezni az FK szögletét, ezt követően Hodgyai és Csürös sárgalapot kap, Erdei pedig megkapja második sárgalapját, így neki a pirosat is felmutatják. Az FK Csíkszereda ezúttal sem tud pontot rabolni idegenből és lecsúszunk a tabella 17. helyére.

ASU Politehnica Temesvár – FK Csíkszereda 1:0 (0:0)

Gólszerző: Ignea (49.)

Piroslap: Erdei.

FK Csíkszereda: Gyenge – Palmes, Csürös, Lalic, Majzik, Eder, Kálmán (Hodgyai 75.), Erdei, Pintér, Becze (Barta 75.), Magyari (Jebari 63.).

Az összecsapás ezen a linken újranézhető: