A veretlen CS Mioveni otthonában lépett pályára az FK Csíkszereda második ligás alakulata.

A hazaiak már a 12. percben megszerezték a vezetést, miután Lalic hatalmasat hibázott és könnyedén veszítette el a labdát, a Mioveni tapasztalt játékosa Hergheligiu pedig könyörtelenül kihasználta a lehetőséget és megszerezte a vezetést, az FK kapusa Ljuljanovic tehetetlen volt. Szünet előtt Massaro növeli az előnyt, hat méterről nem hibázott: 2-0.

A második játékrészt kettős cserével kezdte az FK Csíkszereda: Kálmán helyett Takács, Magyari helyett Bajkó érkezik. Nemsokára szépíthetne a csíki együttes, de Logon 59. percben centerezett labdáját Eder a felső kapufára fejelte, a visszapattanót pedig a hazai hátvédek Bajkó elől kirúgták. A végeredményt a 70. percben Masaro állította be, a csíki kaputól 5–6 méterre üresen hagyva kapott labdát, és nem hibázott. A 84. percben növelhette volna előnyét a Mioveni, de a kapu felé tartó labdát Lalic a gólvonalról rúgta ki, sovány vigasz. A CS Mioveni ezzel a győzelemmel továbbra is veretlen maradt, míg az FK Csíkszereda egy helyet visszacsúszva a 17. kieső helyen tanyázik.

Liga 2: CS Mioveni – FK Csíkszereda 3:0 (2:0)

Gólszerzők: Andrei Hergheligiu (12. perc), Davide Massaro (45. és 70.).

FK Csíkszereda: Damir Ljuljanovic – Raul Palmeş, Csonka Bonifác, Slobodan Lalic, Simó Csongor, Casiadi-Bakó Soma, Veres Szilárd (Barta Norbert, 80.), Kálmán Szilárd (Takács Martin, 46.), Eder Gonzalez, Magyari Szilárd (Bajkó Barna, 46.), Romaric Logon.

Valentin Suciu vezetőedző nyilatkozata:

“Még mindig rejtély számomra, hogy mitől tartunk annyira főleg idegenben. Az ellenfél férfiasan játszik, mi pedig gyerekes tévedéseket csinálunk és nem merünk játszani, ez a legnagyobb probléma. Birtokoljuk ugyan a labdát, de segítünk az ellenfélnek, hogy átvegye az irányítást. Nagyobb ambícióra lenne szükség és bátrabbnak kell lenni. Én félidő után is bíztam benne, hogy van esélyünk ezért két csatárral játszottunk, változtattunk, de a beadásaink nem sikerültek és lett ugyan egy kapufás helyzetünk, de ez kevés hisz nem ment be. Sok párharcot elveszítettünk, nem ők nyerték meg a párharcokat, hanem mi veszítettük el, majd fejben is összeroppantunk. Egy ilyen hidegzuhany után normális, hogy mindenki letört, de ezt át kell beszélni, nincs idő nyalogatni a sebeinket.”

A mérkőzést teljes terjedelmében itt nézheti vissza:

https://www.youtube.com/watch?v=TevhlpQz0O0