Taktikailag fegyelmezett és jó mérkőzést játszott az FK Csíkszereda a Petrolul Plojest otthonában.

Az 5. fordulóból pótolt találkozón Valentin Suciu legényei nem adták könnyen a bőrüket, sőt az első negyedórában több helyzetet is kialakítottak. Előbb Pintér beadására érkezik Kálmán Szilárd, aki nehéz helyzetbe hozza a plojestiek kapusát, majd a 8. percben ugyancsak ő, mintegy 30 méterről szabadrúgásból veszélyeztet, lövését Avram nehezen tolja ki. Egy perccel később a Petrolul végezhet el szögletrúgást, de szerencsénk van Cioinac fejese mellé megy. A 13. percben Pintér találja el jó erővel a labdát, Avram kapus alig tudja hárítani. Nem sokkal később Gyenge Szilárd mutatja be tudását, Hamza lövését magabiztosan fogja. A folytatásban a Petrolul beszorította a piros-feketéket saját térfelükre, de csapatunk jól védekezett.

Szünetben frissíti a támadó szekciót az FK mestere és Logon helyett Hodgyai Lászlót küldi be. Az 52. percben a csíki csatár helyzetbe kerül és szemtől szemben találja magát a plojestiek kapusával, aki az utolsó pillanatban lábbal tud menteni. Hét perc múlva Blănaru közel áll a gólszerzéshez, de lövése miliméterekkel elkerüli a kaput. A 65. percben Pintér szabadrúgása jól száll be a Petrolul tizenhatosába, Eder fejesét azonban Avram hárítja.

Tíz perc múlva Cioinac indítja remekül Blănarut, aki maga mögött hagyja Csonkát és egy az egyben megveri Gyengét, de a gólt a játékvezető lesre hivatkozva nem adja meg. Valentin Suciu közben kihasználja utolsó cserelehetőségét is, Pintér helyett Veres Szilárdot küldi be. A 82. percben azonban Bărboianu beadását Marinescu kapura fejeli és sajnos a labda Csonka lábán irányt változtat, átveri a kapust, ezzel a szerencsétlen találattal pedig a Petrolul megszerzi a vezetést: 1-0. A hátralevő időben az FK mindent vagy semmit alapon támad, emiatt a védelem is jobban kinyílik és miután Younes remekül indítja Blănarut, az egyedül törhet kapura. Csonka utolsó védőként visszarántja, a játékvezető pedig kiállítja a csíkiak középhátvédjét. Összességében elmondhatjuk, hogy az FK Csíkszereda nem játszott alárendelt szerepet Plojesten, közel állt a pontszerzéshez.

FC Petrolul Plojest – FK Csíkszereda 1:0 (0:0)

Gólszerző: Marinescu (82.)

Piroslap: Csonka (89.)

FK Csíkszereda: Gyenge – Palmes, Csonka, Lalic, Majzik, Eder, Kálmán (Takács 64.), Erdei, Bara, Logon (Hodgyai 46.), Pintér (Veres 80.).