A bukaresti Colentina negyed 6000 férőhelyes stadionjában lépett pályára az FK Csíkszereda a második liga 12. fordulójában.

A táblázat utolsóelőtti helyén álló Daco-Getica otthonában már délben 12 órakor hazafias, román népdalok szóltak a hangszóróból és állítólag minden egyes mérkőzés előtt ugyanez történik. Meccs előtt egy órával a hazafias népdalokat, patrióta versek váltják fel, a csapatoknak ezt hallgatva zajlik a bemelegítés. A bevonulást követően lejátszották a román himnuszt és a klub sajtófőnöke szerint a forgatókönyv minden egyes alkalommal hasonló. Itt jegyezzük meg, hogy a klub tulajdonosa az egykori szenátor Ilie Ciuclea, aki nacionalista nézeteiről híresült el, így nem csoda, hogy ez a forgatókönyv zajlik a Daco-Getica otthonában.

A mérkőzés gyönyörű szép őszi időben zajlott és az első félidőt egyértelműen mi uraltuk. A 11. percben Kálmán végezhetett el szabadrúgást mintegy 23-24 méterről, de lövése kapu fölé szállt, két perccel később Pintér remek kapu elé ívelt labdáját nem érte el Becze. A 15. percben a bal oldalon felfutó Majzik centerezte a labdát a kapu elé, a beívelés meglepte Gurău kapust, a labda pedig a rövid sarokba, a felső léc alá csavarodott.

Szünet után mindkét együttesnek voltak helyzetei előbb Kálmán állt közel a gólszerzéshez, de lövése kevéssel fölé ment, majd a Daco-Getica a 76. percben szabadrúgáshoz jutott és a 16-os vonal környékéről elvégzett lövést Bordás jól ütötte ki. A 89. percben növelhette volna előnyét az FK Csíkszereda, Edert szerelték szabálytalanul mintegy 20 méterre a hazai kaputól, a szabadrúgást Majzik végezte el, a labda azonban a felső kapufát találta el. Győzelmének köszönhetően az FK Csíkszereda feljött a 14. helyre és ki került a vörös zónából.

Liga 2, 12. forduló: Bukaresti Daco-Getica – FK Csíkszereda 0:1 (0:1)

Gólszerző: Majzik (15.)

FK Csíkszereda: Bordás Dániel – Raul Palmeş, Csürös Attila, Slobodan Lalic, Majzik Adrián, Eder Gonzalez, Casiadi-Bakó Soma, Pintér Norbert (Veres Szilárd, 80.), Kálmán Szilárd, Erdei Carlo (Hodgyai László, 87.), Becze Tamás (Marius Corbu, 72.).

A mérkőzést itt nézheti vissza: