Neves fővárosi együttest látott vendégül ma délután az FK Csíkszereda második ligás csapata.

Valentin Suciu legényei ezúttal a Bukaresti Rapid ellen kellett bizonyítsanak és a hétközi fordulóban aratott győzelem után úgy tűnt, hogy a csapat készen áll a rangadóra.

Az összecsapásra több száz Rapidos szurkoló érkezett, de mivel csak 75 személyt lehetett beengedni a vendégszektorba, ezért a giulestiek úgy döntöttek, inkább a stadionon kívülről tekintik meg a mérkőzést, onnan biztatták kedvenceiket.

Az első helyzetre az 5. percben került sor, amikor Eder remek labdával szolgálta ki a jobboldalon lendületesen érkező Pintért, vajdasági játékosunk jól vette át a labdát, de lövése fölé szállt. A 8. percben a vendégek kerülnek helyzetbe, Hlistei lövését Bordás magabiztosan hárítja.

A folytatásban előbb Lalic, majd Pintér próbálkozik, előbbi nem találja el a kaput, utóbbi viszont jól találja el a labdát, de egy Rapidos hátán megpattan és irányt változtat. A következő percekben leül a játék és egyik oldal se tud veszélyes lenni.

Szünet után Erdei a tizenhatos környékén kap labdát, de fölé rúgja. Az 51. percben a mérkőzés első sárgalapját Pintér kapja, két perc múlva pedig Mallo Blanco fejelhet kapura, szerencsénkre sikertelen. Az 57. percben Palmest ütközi le Voicu a Rapid csapatkapitánya, játékosunk a földön marad és vérben úszik, de a játékvezető nem büntet. A következő percekben csapatunk beszorul a saját térfelére, ezek a Rapid percei, de Valentin Suciu jókor cserél és megszakítja a vendégek lendületét.

A 66. percben Kálmán találja el remekül a labdát, távoli mintegy harminc méterről leadott lövése a kapufán csattan! A folytatásban aztán előbb Majzik lapos lövése megy mellé, majd a 78. percben Kálmánt elkaszálják a tizenhatos előtt, a szabadrúgást is ő végzi el, Draghia kapus alig tudja kiütni a labdát. Két perc múlva ismét Kálmán kerül helyzetbe a tizenhatoson belül, felrúgják, a játékvezető büntetőt ítél. A tizenegyest Majzik vállalja el és hidegvérrel értékesíti: 1-0.

A hátralevő percekben zúg a lelátóról a “Hajrá Szereda!” és a piros-feketék jól állják a sarat, hiába hosszabbít a bíró öt percet, az FK Csíkszereda győztesen hagyja el a pályát.

Ennek a nagyon fontos három pontnak köszönhetően csapatunk feljött a 11. helyre.

Liga 2, 13. forduló: FK Csíkszereda – FC Rapid Bukarest 1:0 (0:0)

Gólszerző: Majzik (81. büntetőből).

FK Csíkszereda: Bordás – Palmes, Csonka, Lalic, Majzik, Eder, Casiadi, Kálmán (Veres 84.), Pintér (Takács 64.), Erdei, Becze (Bara 76.).