Slatinán lépett pályára másodosztályú felnőtt csapatunk szombaton. Dican Ferenc fiai nem fogtak ki jó napot, a vége kétgólos hazai siker lett. Az egyik találat büntetőből, a másik egy vitatott helyzetet követően született.

Ragyogó futball-időben, néhány száz érdeklődő előtt kezdődött az FK slatinai vendégjátéka a Május 1. Stadion klasszikus, futópályával övezett betonteknőjében. A hazaiakat maroknyi, ám rendkívül lelkes, gyermekekből álló szurkolótábor biztatta.

Nem mondhatjuk, hogy egymásnak estek a felek a szombati mérkőzésen, közepes tempóban terelgette a játékszert a két gárda az első percekben. A folytatásban sem sikerült sokkal magasabb fordulatszámot felvenni a játékosoknak, csendesen csordogáltak a percek, a kapuk pedig szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben. A legnagyobb lehetőség a Slatina előtt adódott, a 6. percben Apro labdavesztése után Gyengének kellett közbeavatkoznia.

A 9. percben Ivanovici jobb oldalról végezhetett el szabadrúgást mintegy 20 méterre a kaputól, a labda jól szállt be a kapu előterébe, ám Kovács Lóránt kissé alászaladt a beadásnak és a fejéről magasan a kapu fölött hagyta el a játékteret a játékszer. A 13. percben hazai szöglet után Gherghe fejese egy vendégvédőről pattant Gyenge kapuja fölé. Az első fél óra végéhez közeledve visszaesett az amúgy sem túl nagy tempó, támadásokat nem sűrűn jegyezhettünk fel ebben az időszakban. Így némileg váratlanul érkezett a hazaiak vezető találata. A tizenhatoson belülre belépő Nițuval szemben Kovács Márk szabálytalankodott, a megítélt büntetőt Doman magabiztosan értékesítette (1–0). Hátrányban sem sikerült felpörögniük a csíki fiúknak, mindössze Apro próbálkozott egy távolival, majd ugyanő bombázott az oldalhálóba lesről az első félidő lefújása előtt.

A második félidőre elszánt hazaiak futottak ki. Azonnal szögletekkel jelezték, hogy tovább szeretnék növelni a góljaik számát. Nițu akrobatikus mozdulattal ollózott kapura az 52. percben, két minutummal később Trașcu bombája zúgott el a bal alsó sarok mellett. Az 57. perc meghozta a második hazai találatot. A saját térfelén szerzett labdát Doman, aki Leață-t hozta játékba. A hazai játékos végigrobogott a pályán, majd jól hozta helyzetbe Nițut, ő pedig Gyengét is kicselezve emelt a hálóba (2–0).

Játékosaink, majd szakmai stábunk is hevesen reklamált a találatot követően, ugyanis Doman jól láthatóan kézzel vette maga elé a labdát a támadás indításakor. Hiába a tiltakozás, a gólt érvényesnek ítélte Vădana játékvezető, ráadásul Gyengének és másodedzőnknek, Bajkó Barnának is kiosztott egy-egy sárga lapot.

Továbbra sem találtuk a támadások ritmusát, és nem akadt kaput eltaláló próbálkozásunk. Sorra érkeztek a cserék, Dican Ferenc szinte minden támadó játékosát pályára küldte, ám ezen a napon semmi sem segített. Összességében, ha váratlan is, de megérdemelt hazai győzelem született, amely nyomán biztosan elveszítjük dobogós pozíciónkat, lévén a Steaua és a Slobozia is nyerni tudott. E két csapat két ponttal állt mögöttünk a bajnoki tabellán a fordulót megelőzően. A délutáni Dés – Galac és a keddi Bodzavásár – Sellenberk összecsapás eredményétől függ majd, hogy pontosan hány helyet estünk vissza a rangsorban.

Liga 2, alapszakasz, 9. forduló
CSM Slatina – FK Csíkszereda 2–0 (1–0)

Slatina, Május 1. Stadion
Vezette: Vădana Sorin – Cluj-Napoca, asszisztensek: Necula Mihăiță (Bukarest), Călin Daniel (Bukarest)
Gólszerzők: Cătălin Doman (34.), Luis Nițu (57.)
Sárga lap: Gherghe Robert (21.), Suciu Toni (23.), Apro Caudiu (40.), Gyenge Szilárd (57.), Bajkó Barna (59.), Omar El Sawy (67.)
CSM Slatina: Pop Ionuț – Radu Constantin (Abel Stan, 62.), Gherghe Robert, Sălcianu Alexandru, Pisăru Alin – Oprescu David (Trancă Remus, 70.), Trașcu Andrei, Toma Dorin, Leață George (Dinu Cristinel, 70.) – Nițu Luis (Popovici Alexandru, 80.), Doman Cătălin (Simoes De Oliveira, 80.) Vezetőedző: Oprescu Daniel
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Gál-Andrezly Péter, Kovács Márk (Takacs Rareș, a szünetben), Klemen Nemanič – Apro Claudiu, Pîrvulescu Paul, Kovács Lóránt (Jelena Richárd, 78.), Mickaël Panos (Dino Stančič, 70.) – Petre Ivanovici (Omar El Sawy, a szünetben), Marvin Schieb, Suciu Toni (Bujdosó Szilárd, 70.) Vezetőedző: Dican Ferenc

Farkas Endre