Felnőtt csapatunk minimális különbségű vereséggel mutatkozott be a másodosztályú bajnokságban, Valentin Suciu legénysége vasárnap délben a Gloria Buzău vendégeként maradt alul 1–0 arányban. A bodzavásári csapat gólját Cosmin Tucaliuc lőtte a 64. percben.

FK Csíkszereda: Bordás Dániel – Raul Palmeș, Slobodan Lalic, Csonka Bonifác, Fodor Ákos – Eder Gonzalez, Soufiane Jebari, Veres Szilárd – Barta Norbert, Becze Tamás (Bara Levente 57.), Magyari Szilárd (Hodgyai László 57.).

Vezetőedzőnk nyilatkozta a lefújás után: „Többet vártam a fiúktól, látszik a tapasztalatlanságunk. Az első félidőben megvoltak a lehetőségeink, amiket nem használtunk ki, a futball pedig megbüntetett a második félidőben. A gólnál mi birtokoltuk a labdát, az ellenfélnek volt egy vitatható labdaszerzése. Ez előtt öt perccel egy hasonló szituációnál nekünk faultot fújtak, itt pedig nem. Nem lehet viszont a bíráskodásra fogni a vereséget, hiszen a kapunktól hetven méterre történt az eset. Figyelmetlenek voltunk, ennek következtében kaptuk a gólt. Van egy hetünk, hogy kijavítsuk a hibákat.”  

valentin-suciu-fk-csikszereda-buzau

A nyári átigazolási időszakban jelentősen megerősített bodzavásári csapattal tartani tudtuk a lépést a kiegyensúlyozott első játékrészben. A házigazdák valamelyest uralták a játékot, a 11. percben Bordásnak nagy bravúrt kellett bemutatnia, de Becze és Jebari révén mi is próbára tettük a pályafutása során több mint száz liga 1-es mérkőzésen védő Balaurut, aki mindkét lövést hárította. A Gloria több veszélyes támadást vezetett és több szögletet is kiharcolt az első 45 percben (5–2), csapatunk játéka azonzban bizakodásra adott okott.

Szünet után fölényben játszottak Ilie Stan labdarúgói és meg is tudták szerezni a vezetést: egy blokkolt lövés szerencsésen pattant Tucaliuk elé, a fiatal szélső kapásból vette be Bordás kapuját. Ezt követően akadozott a támadójátékunk, ugyanakkor a buzăui csapat rutinosan tördelte a játékot és húzta az időt. A hajrában Hodgyai fejese fölé szállt, míg Bara remek beadásáról ketten is lemaradtak, az egyenlítés nem jött össze.

varosnapok-2019-gloria-buzau-fk-csikszereda-kivetito

Az FK Csíkszeredát mintegy ötven szurkoló kísérte el Buzăuba, a csíki labdarúgás 115 éves történetének első másodosztályú mérkőzésére. A meccset több százan követték a csíkszeredai városnapok keretében, a főtéri nagyszínpadon elhelyezett kivetítőn, Ráduly Róbert Kálmán polgármester kommentálásával.

A második fordulóban augusztus 10-én (szombaton) 11 órától a Metaloglobus Bukarest gárdáját fogadjuk, következő ellenfelünk a nyitókörben 1–2-re veszített hazai pályán a Petrolul Ploiești-tel szemben.

A forduló eddigi eredményei:
Resicabányai CSM–Kolozsvári Universitatea 2–0
Concordia Chiajna–Daco-Getica Bukarest 1–0
Turris-Oltul Turnu Măgurele–Pandurii Tg. Jiu 2–1
Viitorul Pandurii Tg. Jiu (korábban: ACS Energeticianul)–Sportul Snagov 2–1
Aradi UTA–Dunărea Călărași 3–0
Temesvári ASU Poli–CS Mioveni 0–1
FC Rapid Bukarest–Farul Konstanca 0–0
SCM Gloria Buzău–FK Csíkszereda 1–0
Metaloglobus Bukarest–Petrolul Ploiești 1–2
FC Argeș–Temesvári Ripensia 1–2