A harmadik vonal második fordulójában, a Demény-fiúknak Szucsáván van jelenésük. A mérkőzésre a helyi Areni névre keresztelt stadionban szombaton délután öt órától kerül sor.

2022. szeptember 2. Szerző: Ráduly Róbert Kálmán

A Liga 3-ban pallérozódó tehetségeinknek nincs könnyű bajnoki rajtja. A nyáron jelentősen megerősödő és a bajnokság előtt nagy terveket szövő Karácsonykő után, a tavaly U19-es Elitliga bajnoki címet szerző társaságnak Szucsáván, a helyi Foresta ellen kell helytállnia.

Szucsáván komolyan gondolják

Mármint a feljutást. A tavaly sem voltak messze tőle. Miután az alapszakaszban, majd a rájátszásban is a második helyen végeztek, a közvetlen kieséses szakaszban a Galaci Oțelul állította meg őket. Az az Oțelul, amely a Liga 2-ben négy forduló után még veretlen. A Foresta játékoskerete a nyáron jelentősen átalakult. Az idény kezdete előtt érkező hat játékos után, a klub közösségi oldalán utóbbi napokban újabb hét labdarúgó leigazolását jelentett be. A 25 éves Niga Toma névre keresztelt hálóőr mellett többnyire a helyi sportszakközépiskola csapatánál nevelkedett fiatal labdarúgók személyében. Az újoncok közül, számunkra Tănasă Andrei neve csenghet ismertként, hiszen az FCSB U19-es csapatával a bajnoki elődöntőben tavaly csatáztunk ellene.

Máris három győzelem

Az idényrajt jól sikerült. A nyitófordulóban a Foresta idegenben nyert az újonc FC Rapid Brodoc ellen és két kör után a kupában is állva maradt a csapat. A zöld-sárga észak moldvai alakulat legutóbb éppen szerdán győzött. Mégpedig a Liga 3-ban közvetlen rivális, a bajnoki idényt 4-1-es idegenbeli győzelemmel indító Falticséni Șomuz ellen. Hátrányból fordítva, idegenben. Nem mellékesen, a Foresta mindkét gólját Odoh Chica lőtte.

Goian az edző

Akárcsak előző ellenfelünk esetében, Szucsáván is a kispadon ül a legnagyobb név. Petre Florentin, a Karácsonykő mestere csatárként alkotott nagyot, ezzel szemben Goian Dorin, a Szucsáva vezetőedzője védőként volt kiváló. Helyi ember, hiszen játékos pályafutását az akkor még Falticsénben székelő Forestaban kezdte. A 69-szeres román válogatott belső védő a Bukaresti Steaua mezében vált ismertté, légiósként az olasz Palermo, a skót Glasgow Rangers és a görög Aszterasz Tripolisz csapatait erősítette. Talán éppen ezért, jelenlegi csapatában – a helyi kötődésű, többnyire fiatal játékosmag mellett – légiósokat is foglalkoztat. A kameruni Makongo Karime és a nigériai Samson Chimwedu mellett, közöttük a szintén nigériai Odoh Chika a legveszélyesebb. A derék középcsatár ugyanis a Brodoc és a Falticsén ellen is betalált. Legutóbb kétszer. Rajta kívül, a tapasztalt középpályás Netbai Iosif is gólerősnek számít.

Amúgy a Falticsén elleni kupameccsen a szucsávai együttes a következő felállásban lépett pályára:

1. Niga Toma (csk) – 70. Cimbru Vald, 23. Makongo Marime, 35. Botezatu Marian, 98. Grosu Cătălin, 19. Chinwedu Izuogu Samson, 18. Mihalciuc Ștefan (Smocot Ianis, 90+3), 77. Tănasă Andrei (Netbai Iosif, 61), 7. Ilie Marian (Munteanu, 41), 73. Filip Marius (Căinari Cornel, 61), 9. Chika Odoh (David, 90+3). Vezetőedző: Goian Dorin.

Demény Norbert legénysége nem könnyed jutalomkirándulásra készül ugyan, de a kemény, küzdelmes és fegyelmezett játéknak, akárcsak a Karácsonykő ellen, ezúttal is meglehet a jutalma. Szorítunk a fiúknak.

Hajrá FK! Hajrá Székelyföld!