Három héttel a Liga 2-es kirakatcsapat bemutatkozását követően, az FK farm is hacra kész. Bő húsz óra múlva, egészen pontosan holnap este hat órától, a Demény Norbert edzette kétszeres Elitliga U19-es bajnok tehetségeink, a felnőttek között is bemutatkoznak.

Mégpedig, ahogy az a sok nagy csatát megélt és bravúrgyőzelmet kibrusztolt társasághoz illik, mindjárt a mélyvízben. Ezen a szinten sztáredzőnek számító Karácsonykői Ceahlăul az első ellenfél.

Péntekenként, az FK Sportparkban

Farmcsapatunk a hazai meccseit, a tervek szerint, péntekenként játssza. Szeptemberben délután öttől, októberben háromtól, novemberben és december elején pedig kettőtől. Ahogy a nap rövidül, egyre korábban lesz a kezdőrúgás. Bár az FK Sportpark két hektáros gyepszőnyege korszerű pályavilágítással rendelkezik, az energiárak csillagos égbe kúszása közepette, nehezen elképzelhető a villanyfényes labdakergetés.

Az U19-es bajnokcsapatra építünk

A Zalaegerszegre igazolt Gergely Botond és a nevelőegyesületéhez hazatérő Szakács Szilárd kivételével, a tavaly a megszerezhető összes címet begyűjtő, 2003. január elseje után született korosztályunk, együtt maradt. A szakvezetés sem változott, így a farmcsapatunk legjelentősebb erőssége, hogy a társaság jól ismeri egymást. Erényeket és hibákat, erősségeket és veszélyeket is beleértve. Ezzel együtt, szintet lépni nem lesz egyszerű. Minden labdáért meg kell harcolni, a helyzetekért meg kell dolgozni.
Az biztos, hogy az FK farm harcra kész. Az is, hogy a fiataljaink az elsőtől az utolsó sípszóig hajtani fognak. Számunkra az a feladat, hogy a lelátóról hajtsuk, buzdítsuk őket.

Hajrá FK! Hajrá Szereda!

Ráduly Róbert Kálmán 

2022. augusztus 25.