Hazai pályán szerezheti meg első bajnoki győzelmét újonc Liga 3-as csapatunk. Demény Norbert legénységéhez a Radóci Bucovina érkezik látogatóba pénteken.

Az első fordulóban hazai gyepen kiharcolt Karácsonkő elleni pontszerzést követően négygólos vereségbe futott bele a Liga 3-ba benevezett fiatal csapatunk. Demény Norbert vezetőedző értékelésében a hétvégi mérkőzés után rámutatott, hogy hiányzik a felnőtt mérkőzésekhez szükséges rutin, ám minden mérkőzésből, így a vereségekből is tanulni lehet és kell a fejlődés érdekében.

Búslakodásra nincs sok idő, máris nyakunkon a következő kihívás, a hétvégi bajnoki mérkőzéseink sorát pénteken délután nyitják a Demény-fiúk. Az ellenfél a Radóci Bucovina lesz, amely szintén nem ígérkezik könnyű feladatnak. A Suceava megyei gárda két játéknapot követően 100 százalékos mérleggel rendelkezik. Az első fordulóban a Miroslavát intézték el 3–0-val, majd a Brodoc-i Rapidot fektették két vállra 2–0-ra, és csupán rosszabb gólkülönbségüknek köszönhetően szorulnak a bajnoki tabella második helyére a Suceava-i Foresta mögött.

A bukovinai klubot 1956-ban alapították Progresul néven, azóta szinte folyamatosan a harmadosztály mezőnyéhez tartozik. Legjobb teljesítményükig hosszan kell visszalapoznunk a krónikákban, az 1958/1959-es szezon második helyét azóta sem tudták túlszárnyalni. Az elmúlt idényben a harmadosztály Play Off-jába jutottak, ám ott nem termett számukra sok babér. Az elmúlt hetek bajnoki sikerei mellett a Román Kupa küzdelmeitől korán elbúcsúztak a Viitorul Darabantii ellenében.

Nincs könnyű helyzetben szakmai stábunk, a régebb óta maródi Balázs Norbert mellett Veregut Dani Suceaván összeszedett sérülése is fejtörést okozhat a kezdő 11 összeállításánál. Nem ígérkezik könnyűnek a pénteki meccs, ám ez a csapat már több alkalommal bizonyította, hogy nagy dolgokra képes.

Látogassunk ki minél nagyobb számban a pénteken 17 órakor kezdődő mérkőzésre és szorítsunk a fiúknak az első bajnoki sikerért! A mérkőzés helyszíne a Sportpark, mindenkit szeretettel várunk!

Farkas Endre