Sima háromgólos vereséget szenvedett az FK Csíkszereda labdarúgócsapata a román labdarúgó-bajnokság harmadik vonalának tízedik fordulójában. Az ellenfél a szintén székelyföldi Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK együttese volt. A vendégek végig magabiztosabban játszottak, mint az FK.

Székelyföldi rangadóval folytatódott a harmadik liga, amelynek tízedik fordulójában a negyedik helyezett FK Csíkszereda az ötödik Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-t fogadta. A két csapat ugyanannyi pontszámmal (16) rendelkezett a mérkőzés előtt.

Hogy egy jó hangulatú mérkőzés legyen az a szurkolókon nem múlt, sem a hazaiakon, sem a vendégeken. A két szurkolótábor barátságosan, majdhogynem testvériesen köszöntötte egymást. Ehhez jó alapot szolgált a székely himnusz eléneklése is. Amilyen jól ismerte egymás a két szurkolótábor, ugyanolyan jól ismerte egymást a két csapat is, hiszen korábban már több alkalommal összemérték erejüket egy-egy felkészülési mérkőzés erejéig.

Ezúttal viszont már a három pont volt a tét, amelyért a vendégek tettek többet. Rögtön az első percekben egy nagy helyzettel indítottak, de ekkor még tisztázni tudott a hazai védelem. Majd Stămcescu közel 40 méteres lövésénél szisszenhetett fel a hazai publikum, amelyet Husar elnézett, de a labda a kapufát érte. A folytatásban kiegyenlítődött a küzdelem, de a kapuk nem forogtak veszélyben. Egészen a 18. percig. Ekkor egy baloldali szabadrúgásnál sem a hazai védők, sem Husar kapus nem volt a helyzet magaslatán, amelyet a rutinos Stanga használt és bólintott a kapuba. A bekapott gólra azonnal válaszolt az FK, de Bajkó találatát les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Tegyük hozzá jogosan. A hazai csapat igyekezett kiegyenlíteni a mérkőzés állását. Ehhez újfent a hazaiak kapitánya Bajkó állt a legközelebb a 26. percben, de hiába mehetett egyedül szembe a kapussal, az ordító helyzetet elkörülményeskedte és az utolsó pillanatban szerelték. A félidő további perceiben küzdelmes, mint inkább színvonalas volt az összecsapás. Az utolsó perc újfent a hazaiak hálóőréről szólt: a csíki csapat korábbi játékosának, Saimnak baloldali, veszélytelen, szabadrúgását beverte saját kapujába.

A szünetben a hazaiak trénerei vérfrissítéssel próbálkoztak, kevés sikerrel. A térfélcserét követően azonnal tovább növelhette volna előnyét az OSK, de Stanga 10 méterről, senkitől sem zavartatva, fölé lőtt. Kontrából pedig a csereként beállt Fodor előtt adódott egy nagy lehetőség, de löketét Rusamau nagy bravúrt bemutatva fölé tolta. Az FK szenvedett a pályán, nem tudtak kibontakozni, az ellenfél pedig okosan, türelmesen játszva, lezárta a területeket és veszélyes kontrákat vezetett. A legnagyobbat a 65. percben Jakab hagyta ki, mikor lökete a kapufán csattant. Alig tíz perc múlva jött a kegyelemdöfés. Saim baloldali szabadrúgása talált utat a csíki kapuba. Talán ez is védhető lett volna. Az utolsó percekben a vendégek nem erőlködtek, de az FK sem tudott kibontakozni, így maradt a háromgólos megérdemelt vendéggyőzelem.

III. liga, 10. forduló, I-es csoport

FK Csíkszereda – Sepsiszentgyörgyi OSK 0–3 (0–2)
Gólszerzők: Florin Stângă (18.), Șaim Viorel (45., 74.).
Sárga lapok: Székely, Gliga, Husar, Ilyés, illetve Șaim.
Csíkszereda, kb. 500 néző
Játékvezetők: Nagy Vladimir Andrei, Potora Florin, Popa Daniel (mind Nagyenyed). Megfigyelők: Crangasu Silviu (Ploiesti) és Talvan Ovidiu (Nagyszeben).

FK Csíkszereda: Husar – Kicsi (Măgirescu, 66.), Székely, Lőrincz, Gál, Tankó (Gergely, 45.), Kis (Fodor, 45.), Csűrös, Ilyés, Bajkó, Gliga. Cserék: Demșa, Szőcs. Edzők: Ilyés Róbert és Albu László.

Sepsiszentgyörgyi OSK: Rusamau – Molnár (Jakab, 44.), Mihai, Suciu, Dénes, Berde, Răduțoiu, Stângă, Șaim (Dîrstar, 90.), Fülöp (Mircescu, 88.), Stămcescu (Dorvos, 80.). Cserék: Nagy, Rápó. Edző: Valentin Suciu.

Fotó: Halmágyi Zsolt.