Egygólos győzelmet aratott az FK Csíkszereda 3. ligás alakulata a bajnokság 9. fordulójában a Metalosport Galați ellen pénteken. A gólt Bajkó Barna szerezte.

Fontos meccsnek adott helyet a csíkszeredai stadion: a bajnokság első helyezettje a hatodikat fogadta, a két alakulat között viszont mindössze négy pont volt a különbség.

Több kihagyott helyzet

A találkozó kezdetén a galaci alakulat rögtön magához vette az irányítást, igaz, veszélyes helyzetet nem sikerült összehozniuk. A 15. percben aztán már az FK akarata kezdett érvényesülni, olyannyira, hogy egymás után több nagy helyzetet is összehoztak Bajkóék. Említsük is meg rögtön a 15. percet: Cătălin Savin egy ellentámadás után meglódul és a 16-os vonalánál gyönyörűen passzol Bajkó elé, akinek még arra is van ideje, hogy eldöntse, hová helyezze a labdát, ám – sokak bánatára – a kapusba rúgja.
A 23. percben újabb kihagyhatatlannak tűnő helyzet: Majzik Adrián beadását Bajkó a kapufára fejeli. Egy percre rá újabb ziccer, ezúttal Györgyi Arthur beadását Csiszér Balázs fejeli a kapu mellé.
A 25. percben először hangzik el a szurkolók részéről az óhaj, hogy gólt akarnak. Érthető is a kérés, hiszen viszonylag rövid idő alatt az FK három tökéletes helyzetet puskázott el. Tetézte mindezt a 35. perc történése, amikor Bajkót a büntetőterületen szabálytalanul szerelték, ám a játékvezető nem fújt a sípjába.

Gól a 73. percben

A szünetben egyik csapat sem cserél, a második félidő kezdetén minden ott folytatódik, ahol az első abbamaradt, folyamatosan próbálkozik az FK. Az 53. percben Györgyi oldalbeadását Bajkó mintegy öt méterről a kapu fölé fejeli.  Rá két perce ismét kéréssel fordulnak a Lokálpatrióták a csapat felé: „Gólt akarunk!”
A 65. percben Lengyel Roland vezetőedző cserét hajt végre: lehívja Csiszér Balázst, és beküldi Szabó Gézát.
A 73. percben aztán megtörik a jég: Györgyi Arthur jobboldali beadását Bajkó játszi könnyedséggel fejeli a rövid sarokba (1-0).  A hátralevő percekben már csak a cseréket érdemes lejegyezni: a 85. percben Majzik Adrián helyett Czimbalmos Zalán érkezik, a 90. minutumban pedig Székely Ervin váltja Lőrincz Józsefet. A hosszabbításban Ilyés Róbert is lejön – a szurkolók megtapsolják –, helyette pedig Ayrton de Oliveira kap két percnyi játékidőt.

Eredmény: FK Csíkszereda – Metalosport Galați 1-0 (0-0). Gólszerző: Bajkó Barna (73. perc)

Az FK kezdőcsapata: Nagy Barna, Majzik Adrián, Csonka Bonifác, Vízi Tamás, Lőrincz József, Györgyi Arthur, Csürös Attila, Cătălin Savin, Csiszér Balázs, Ilyés Róbert és Bajkó Barna.

Mestermérleg

Lengyel Roland vezetőedző a mérkőzés után a következőképpen nyilatkozott:
„Feszült mérkőzés volt, az első tíz percben inkább a Galac akarata érvényesült, de ez helyzetben nem mutatkozott meg. Ezután kezdtük átvenni az irányítást, több veszélyes helyzetet teremtettünk, volt egy kapufánk is. Nagyszerűen játszottunk az első félidő közepén és utolsó részében. A második félidőben is beszorítottuk ellenfelünket, sokkal többet birtokoltuk a labdát, nagyon jó ritmusban és felfogásban játszottunk, számunkra egyértelmű volt, hogy a jobbik csapat győzött. A Galac szerintem az egy pontért jött, próbálta kibekkelni a mérkőzést, de szerencsére ez nem jött össze nekik.
Nagyon fontos három pontot szereztünk, ráadásul tetszetős játékkal, örülünk, hogy maradtunk a tabella elején. A közönségnek mindenképp gratulálok, köszönjük szépen, hogy nagyszerűen biztatták a csapatot.”

Az FK Csíkszereda a 10. fordulóban a Valea Mărului (Galac megye) otthonában lép pályára, jövő szombaton. Lengyel Roland szerint ott nemcsak az ellenféllel, hanem majd a pályával is meg kell küzdeniük, mert nagyon rossz minőségű pályájuk van. „Az ilyen helyszíneken egyébként a legjobb taktika a játék leegyszerűsítése” – véli a szakvezető.

A fényképet Veres Nándor készítette.