Meglepetésre döntőt jászott az U17-es korosztályban az FK Csíkszereda U16-os csapata a Brassó kupán.

Csütörtöktől-vasárnapig nagy hőségben rendezték a kilencedik kiadásához érkezett Brassó kupát. Dusinszki Zoltán most ismerkedett csapatával és nem kis meglepetésre rögtön az első tornán a döntőig meneteltek. Az FK csapatának eredményei:

FK Csíkszereda – Pro Team Bukarest 2:0

Concordia Chiajna – FK Csíkszereda 0:2

FK Csíkszereda – Sporting Vaslui 0:6

LPS Focsani – FK Csíkszereda 1:3

Petrosport Plojest – FK Csíkszereda 0:1

Döntőben: FK Csíkszereda – Sporting Vaslui 0:2 

20626911_1539070739446682_1600826769417368245_o

Dusinszki Zoltán vezetőedző nyilatkozata:

“Nem a saját korosztályunkban versenyeztünk, viszont kellemes meglepetésre a csapat helyt tudott állni. Mindenki játéklehetőséget kapott, volt aki többet, volt aki kevesebbet. De, megismertem a srácokat és felmértem ki, milyen képességű és hol kell fejleszteni. Javítanivaló nagyon sok van, van mit fejlődjünk, viszont egy jó képességű brigádnak tartom ezt a csapatot. A tornagyőzelem nem állt távol, hisz az első percekben kapufát rúgtunk, viszont nem szabad elfelejteni, hogy erős ellenféllel játszottunk aki csoportmeccseken 6-0-ra győzött le minket, és ennek ellenére a döntőre jobban felkészültünk, de nem igazán hagytak támadni minket. A védekezésben úgy érzem mi is jól álltuk a sarat és a végéig játékban voltunk, de az utolsó percben bekaptuk a második gólt és ott eldőlt minden. Összességében nem a tornagyőzelem volt fontos, hanem az, hogy megismerjem a srácokat!”

FK Csíkszereda U16: Albert Hunor, Janovits Hunor, Baga Szabolcs, Balázs István, Vita Dániel, Bakó Dávid, Tóth Krisztián, Vitos Tamás, Lázár Kristóf, Erős Ákos, Szondi Botond, Csala Róbert, Casiadi Soma, Corbu Marius, Veress Márk, Botorok János, Köllő Csongor, Vartosu Norbert, Fülöp Dávid, Incze Zsombor.

U18-as csapatunk is szépen helytállt az U19 között. Széchenyi Márton vezetőedzőnek sem volt könnyű dolga, hisz még csak most ismerkedik a csapattal, ráadásul nem állt mindenki rendelkezésre, de ennek ellenére összejött a dobogó.

20706066_1575644489123227_729198407_o

Eredmények:

Poli Iasi – FK 4:0

FK – Pro Team Bukarest 1:2

CSS Brasovia – FK 4:0

Juniorul Bukarest – FK 0:0 (4:5 büntetőkkel)

FK – LPS Piatra Neamt 0:2

bronzmeccs: FK – Pro Team Bukarest 1:0

Széchenyi Márton vezetőedző:

“Sok új igazolásból állt a keretünk, ahol négy nap alatt 6 mérkőzésre készültünk. Előzetesen számítottunk a nehéz csoport mékőzésekre és ennek megfelelően 3 vereséggel nyitottunk. Nem az eredmény volt az elsődleges, ezek voltak gyakorlatilag az első edzőmérkőzéseink. Kerestem az ideális összeállítást, kerestük önmagunkat a pályán, törtem a fejemet, hogy valójàban mi is állna jól ennek a csapatnak. A 10 kapott és 1 rúgott gól eltüntette bennem a kérdőjeleket, azt azonban tudtuk, hogy bárhogyan szerepelünk a csoportban, lesz esélyünk a másik csoport első helyzettje ellen továbbjutni az elődöntőbe, persze csak álmodoztunk. Ez hatalmas bravúrral sikerült, a játékosok erőn felül védekeztek, mindent megtettek – egy gól nélküli találkozón büntetőkkel továbbmentünk. Az elődöntőben ismét veresèg, aztán a bronzmeccsen fegyelmezetten és taktikusan játszva egy szöglet után fejeltük a győztes gólunkat az utolsó percben. Összességében elégedettek lehetünk az eredménnyel, a mutatott játékkal azonban nem. Ami pozitívum, hogy vilàgosan látszik miben kell előrelèpnünk, ami óriási feladat elé állít engem és a játékosokat is. A torna elérte a célját, az hogy bronzérmet szereztünk hab a tortàn. Ezúton is gratulálok a játékosoknak a hozzáállásuk példaértékű volt minden mérkőzésen.”

FK Csíkszereda: Incze, Janovits, Vitos, Marucza, Kelemen, Bratu, Gedő, Varga, Dobos (csk), Balàzs, Borbély, Czine, Palistàn, Bara, Méhes, Tankó, Salló.