A harmadosztályú bajnokság ötödik csoportjának rangadóját vívta az FK Csíkszereda és a nagymúltú Nagybányai Minaur.

A listavezető és a tabella harmadik helyén álló Nagybánya közötti összecsapásra mintegy 500 szurkoló volt kíváncsi, de a Lokálpatrióták ezúttal is kitettek magukért és első perctől fogva hangosan biztatták kedvenceiket. Mindkét csapat kissé tapogatozva kezdte a találkozót, amelyen az első komolyabb helyzetre a 12. percben került sor, egy Hodgyai – Eder összjáték után. Eder lódult meg balszélen és remek beadását Hodgyai két védő közt kényelmetlen helyzetben kapura rúgja, de a nagybányai kapus védeni tudja a lövést. Az újabb helyzetre tíz percet kell várni, Majzik egy távoli lövéssel próbálkozik, erősen találja el a labdát, de mellé megy. A folytatásban a vendégek kerülnek helyzetbe, előbb Tutuța lövését Bordás magabiztosan fogja, majd szabadrúgásból próbálkoznak a sárga mezesek, de azt mellé rúgják. A 36. percben Bordás kirúgása hosszan száll előre, a labda megpattan az egyik nagybányai játékos fején, Barta pedig villámgyorsan a labda után ered, de a bányai kapus még időben érkezik és kipattan róla a labda. A félidő vége előtt Hodgyai küzd a labdáért, majd remekül indítja a balszélen a fiatal Bartát, aki jól adja be a játékszert, de nincs érkező.

59798951_1732646043548491_5640625208906743808_n

Szünet után ismét a csíkiak kerülnek helyzetbe, ezúttal Magyari jobboldali beadására Hodgyai érkezik, de a labda nagyot pattan és nem éri el, így a vendégek kapusa tisztázni tud. Az 53. percben ismét Magyari passzol remekül, ezúttal Bartának, aki jó tempóban tör kapura, lövését Gudea csak bravúrral üti ki. A szögletből is veszélyesek a piros-feketék, a beadásra Csürös ugrik fel, fejese a nagybányai kapus kezei közt landol. Nem sokkal később a sárga mezes vendégek óriási helyzetet hagynak ki, előbb Bordás fut ki a kapuból, becsúszva tud tisztázni, de a kipattanó labda egy nagybányai lábára kerül és a lövést az FK hátvédjei a gólvonalról rúgják ki. Az 58. percben hasonló a forgatókönyv, Moldovan lövését Bordás védeni tudja, de a kipattanót ezúttal Mitra szedi össze. A folytatásban ismét a fiatal Barta kerül helyzetbe, remekül veszi át a labdát a tizenhatos környékén, majd egyből kapura rúgja, de nincs szerencséje, a labda elszáll a kapu mellett. A közönség ennek ellenére megtapsolja a fiatal játékos próbálkozását. A nagybányaiak érzik a veszélyt és egyre jobban kezdik húzni az időt, csúsznak-másznak. A 79. percben Györgyi egy távoli lövéssel megpróbálja átverni Gudeát, de a nagybányai kapusnak sikerül kitolnia a labdát. A helyzet megbosszulja önmagát, mert a 88. percben a Minaur szabadrúgáshoz jut és Serban lövésénél az FK sorfala kicsit elmozdul, így a labda irányt változtat és Bordás nem tudja lereagálni: 0-1. A hosszabbításban az FK mindent megpróbált, de a piros-feketék  12 meccses győzelmi szériája megszakadt.

FK Csíkszereda – Nagybányai Minaur 0:1 (0:0)

Gólszerző: Serban (88.).

FK Csíkszereda: Bordás – Majzik, Mitra, Csürös, Nemes, Casiadi (Antal 63.), Veres, Barta, Eder (Berde 82.), Magyari, Hodgyai (Györgyi 57.).

60222611_1732646016881827_1936543042290843648_n

Valentin Suciu vezetőedző nyilatkozata:

“Nem tudtuk folytatni azt a vonalat, hogy gyengébb játékkal is nyerjünk, habár úgy gondolom, hogy ma azért nem volt épp annyira gyenge a játék, de sajnos nem is volt annyi helyzetünk. Érződött a csapaton Soufiane Jebari és Bajkó Barni hiánya, de azok akik helyettesítették, fel kellett volna emelkedjenek a szintjükre. Nem mondom, hogy nem akarták, de sajnos ma ez nem jött össze nekik. A nagybányai csapat taktikailag nagyon szervezett volt, kielemeztek minket, mindent tudtak rólunk, akárcsak mi róluk, de sajnos ők egy szabadrúgásból gólt rúgtak és kikaptunk.”

Az FK Csíkszereda továbbra is a tabella első helyén áll, előnye 5 pont Lénárdfalvával szemben, mert a máramarosiak Szászrégenben vereséget szenvedtek, így megmaradt az öt pontos különbség! Valentin Suciu legényei az utolsó előtti fordulóban Tasnádon lépnek pályára.