Az Elit Ligába feljutott U19-es csapatunk első hazai mérkőzését játszotta, az ellenfél a Kolozsvári Ardealul volt.

A piros-feketék első helyzetére rögtön az első percben sor került, miután egy tizenhatos előtti szabálytalanságot követően az FK szabadrúgáshoz jutott. Bara Levente lövését a kapus fogta magabiztosan. A 6. percben Antal Barna fut el balszélen és egy jó erős lövéssel próbálkozik, ami kevéssel megy mellé. Ezt követően nagy harc alakult ki a középpályán és a 17. percben az Ardealul jut szöglethez, amelyből hatalmas kapufát rúgnak, ugyanis a csavart lövés a felső keresztlécen csattan. Hat perccel később ismét a kolozsváriak kerülnek helyzetbe, de Bencze Norbert parádésan hárít, háromszor is! Rögtön jön is a csíki válasz, egy gyors ellentámadás végén a beívelt labdát Bara Levente fejeli rá, de fölé megy.

DSC_0664

A félidő vége előtt ismét a csíkiak kerülnek helyzetbe, de Bara Levente ütközik a kapussal és sajnos lesérül, nem tudja folytatni a játékot.

Szünet után mintha az öltözőben maradt volna az együttes, perceken át az Ardealul uralja a játékot és csak Bencze Norbert bravúrjának köszönhető, hogy nem szerez vezetést Kolozsvár. Az 55. percben egy vitatható helyzetből, rosszul jön ki az FK, ugyanis a játékvezető büntetőt ítél és az Ardealul nem hibázik, megszerzi a vezetést: 0:1.

Kinyílik a csíkiak védelme és három perc múlva egy gyors ellentámadás végén az Ardealul növeli előnyét: 0:2. A gól után próbál váltani az FK és miután Becze visszaáll a védelembe úgy tűnik stabilabb lesz a játék, a 65. percben Barta kerül helyzetbe és ezzel feljegyezhetjük az FK első helyzetét a második félidőben. Két perc múlva Bencze ismét bravúrt mutat be és kivédi a kolozsvári támadást, életben tartja a csíki reményeket.

DSC_0676

Próbálkozik az FK is, de úgy tűnik későn ébrednek, a 80. percben Solymosy fut fel jobbszélen, remekül adja be a labdát, tiszta gólhelyzet, de egyik érkező játékos sem éri el a játékszert. Négy perccel később Barta révén egy nehéz szögből sikerül szépíteni és a labda a kapufáról pattan be: 1:2.

A 89. percben egyenlíthetne az FK, de Bara László fejese, sajnos mellé megy és ezzel megszakad az U19-es csapatunk tíz mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata.

FK Csíkszereda U19 – Kolozsvári Ardealul 1:2 (0:0)

Gólszerző: Barta Norbert (84.)

FK Csíkszereda U19: Bencze – Jakab, Solymosy, Berkeczi, Barta, Aszalos, Simó, Zsombori, Antal, Bara Levente, Bara László. Játszott még: Becze és Tóásó.

Purguly Árpád vezetőedző nyilatkozata:

“A korosztály szerintem egyik legjobb csapata ellen játszottunk és az első félidőben hatalmas nagy harc volt a pályán, mindkét csapatnak voltak gólszerzási lehetőségei. A második félidei rövidzárlatunk viszont az eddigi mérkőzéseink leggyengébb húsz perce volt és egy ilyen csapat ezt kíméletlenül kihasználja. Egy büntetőből vezetést szereztek, aztán ez egy kicsit megfogott minket, kellett egy 15 perc mire mi is tudtunk támadásokat vezetni, de azt gondolom, hogy lehet jókor jött a pofon, ugyanis tíz mérkőzéses győzelmi szérián vagyunk túl és nyilván az ember nem örül, ha hazai pályán veszíti ezt el, de a bajnokság elején vagyunk, kellett ez a pofon a csapatnak, hogy felébredjenek. Nem azt mondom, hogy nem akartak játszani, de egy kicsit elkényelmesedtek és most lehet, hogy jól jött ez az ébresztő és kimozdít minket a kényelmi zónánkból.”