Nem kis bravúrt hajtott végre az FK Csíkszereda a Románia Kupa 4. fordulójában.

A piros-feketék hazai pályán győzték le a másodosztályban szereplő Bákói Aerostar csapatát és ezzel az FK Csíkszereda történetében először bejutottak a Románia Kupa legjobb 32 csapata közé. Csíkszeredának utoljára 1993-ban volt együttese a legjobb 32 között, akkor a Rapid Csíkszereda a nyolcaddöntőig menetelt és többek között kiejtette a kolozsvári CFR, a brassói Tractorul, illetve az első ligás craiovai Electroputere csapatát is. Az akkori győzelmi sorozat Brassóban szakadt meg, ahol semleges pályán a Poiana Campina csak büntetőkkel tudott győzni. Most, hasonló bravúr kapujában áll az FK Csíkszereda is, amely a következő fordulóban akár NB1-es csapat ellen bizonyíthat.

_GAK9437

Az FK – Bákó összecsapás hosszú idő után ismét székely himnusszal kezdődött és úgy tűnik ez szerencsét hozott, hisz csapatunk a hatodik percben vezetést szerzett, Györgyi szögletből beadott labdáját Veres fejelte be: 1-0!

_GAK9427

Ezután többet támadott az Aerostar és a 25. percben Cornel Căinari betört a tizenhatosba és a hosszú sarokba csavart: 1-1. Két perc múlva Györgyi szögletét követően nagy kavarodás volt a kapu előtt, de a helyzet kimaradt. A 41. percben szabadrúgáshoz jutott az Aerostar és az első bákói gólt szerző Căinari a hosszú felsőbe lőtte: 1-2. Szünet előtt Bajkó egyenlíthetett volna, de sajnos nem találta el a labdát.

_GAK9421

A második félidőt kettős cserével kezdte az FK és Valentin Suciu jól ráérzett, hisz az egyenlítő találatot Soufiane Jebari és Magyari  Szilárd hozta össze az 58. percben, amikor Soufiane remekül tálalt Magyarinak, aki a gyönyörű gólt rúgott: 2-2.

_GAK9414

Időközben megtörtént a harmadik csere is, Csürös Attila váltotta Györgyi Arthurt és miközben Eder kétszer is közel járt a gólhoz, harmadszorra remek beadással szolgálja ki a frissen beállt Csüröst, aki a kapuba fejeli a labdát: 3:2!

_GAK9456

A folytatásban okosan játszott az FK és a hosszabbításban Somogyi bravúros védése is kellett ahhoz, hogy a piros-feketék győztesen hagyják el a játékteret!

Románia Kupa 4. kör: FK Csíkszereda – Bákói Aerostar 3:2 (1:2)

Gólszerzők: Veres Szilárd (6. perc), Magyari Szilárd (58.) és Csürös Attila (77.), illetve Cornel Căinari (25. és 41.).

_GAK9463

FK Csíkszereda: Somogyi Pál Csaba – Majzik Adrián, Berde István Zsolt, Kovács Szabolcs István, Fabio de Oliveira, Veres Szilárd, Pál Kristóf, Eder Gonzales, Bara Levente (Magyari Szilárd, a 46. perctől), Bajkó Barna (Soufiane Jebari, 46.), Györgyi Arthur (Csürös Attila, 67.).

Valentin Suciu vezetőedző nyilatkozata:

“Örvendek annak, hogy sikerült a továbbjutás, de külön örvendek annak, hogy vissza tudtunk jönni a meccsbe, mert hiába kezdtünk jól, hamar hátrányba kerültünk. Szeretném, ha egy kicsit többet passzolgatnánk, de remélem idővel ezt is helyre tudjuk tenni. Félidőben a fiúk megértették, hogy többet kell harcolni a pályán, többet kell szaladni egymásért, hangsúlyoznám, hogy nem értem, hanem értük. Külön dicséret jár azért, hogy a kapott gól után visszatudtunk jönni a játékba és a cserék úgy szálltak be, hogy tudtak segíteni a csapatnak a nehéz pillanatokban!”