Utolsó felkészülési mérkőzését játszotta szombaton az FK Csíkszereda labdarúgó együttese. A 3. ligás csíkiak idegenben 3-1-verték az ugyancsak 3. ligás háromszéki Sepsi OSK-t.

Egy héttel a tavaszi bajnoki rajt előtt rendezték a sepsiszentgyörgyi találkozót, amelyre kevés, mintegy ötven néző látogatott ki. A mérkőzés első fél órája gyenge játékot hozott, egyik kapunál sem alakítottak ki említésre méltó helyzetet.

Két gól négy perc alatt

Aztán a találkozó 38. percében szép támadást és gólt láthattunk: az OSK-nál fél idényt lehúzó, a télen az FK-hoz visszaigazolt Bajkó Barna kiváló passzal indította az ellenfél védői közül jól kiugró Kovács Botondot, aki a kapussal szemben nem hibázott (0-1). Mindössze négy perc múlva kiegyenlített a házigazda: Bajkó a középpályán labdát vesztett, amiből gyors ellentámadás után megszületett a mérkőzés második találata (1-1).

FK gólok a második félidőben

A második félidő elején emberelőnybe került az FK, miután a házigazdák egyik védője megkapta második sárga lapját. Innentől kezdve a csíkiak már a győzelemért harcoltak. Egy szabadrúgásból Bajkó az eléje lecsorgó labdát a hálóba juttatta (1-2), majd nem sokkal később Györgyi Arthur tizenegyest harcolt ki, amit Bajkó értékesített (1-3).

Eredmény: Sepsi OSK – FK Csíkszereda 1-3 (1-1), csíki gólszerzők: Kovács, Bajkó (2).

Jövő héten már folytatódik a bajnokság, az FK Csíkszereda március 5-én a Nagyváradi Luceafărult fogadja.