Az FK Csíkszereda győzelmével ért véget a 2009-es korosztály Hargita megyei bajnoksága.

Az idén nyolc csapat küzdött a bajnoki címért és a Bucsi Károly által felkészített FK csapata az ősszel lejátszott mérkőzések során, majdnem minden mérkőzését megnyerte, mindössze egyszer szenvedett vereséget Balánbányától és volt egy döntetlen Székelyudvarhellyel. Tavasszal, már nem volt pontvesztés, így a mérleg a következő: 14 mérkőzés, 12 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség. Ami, a gólarányt illeti, az is nagy bravúr: 134-15. A bajnoki idény folyamán a legnagyobb arányú győzelem is a mienk volt 27-0 Gyergyócsomafalvával.

Bucsi Károly vezetőedző nyilatkozata:

“Összeségében, szerintem mi voltunk a legjobb csapat, megérdemelten nyertük meg a bajnokságot. Ha, figyelembe vesszük, hogy 1 évvel később kezdtem el dolgozni a fiúkkal az Udvarhely és a Balánbánya csapatához képest, akkor elmondhatom, hogy maximálisan elégedett vagyok a srácok hozzáállásával és az elért eredménnyel. Ha, kellett heti 4-5 alkalommal jöttek el edzésre és 2016 szeptemberétől mondhatni majdnem minden egyes hétvégén mérkőzéseket játszottak. A mi bajnokságunkon kivül, szerepeltünk az egy évvel nagyobbak közt, az Interligában valamint jó pár tornán is bemutatkoztunk. Júniusban még hátra van két tornánk Székelyudvarhelyen, valamint Egerben ahonnan, bizunk benne, hogy jó eredményekkel térünk majd haza és utána jöhet egy jól megérdemelt egy hetes nyaralás  a Fekete tenger partján. Szeretném megköszönni a szülőknek, nagyszülőknek, hozzátartozóknak, hogy rendszeresen elhozták edzésekre a gyerekeket, ha kellett elkísérték a bajnoki mérkőzésekre, tornákra, sportszerűen biztatták a csapatot és nem utolsó sorban az anyagi támogatást, hisz ezek mind hozzájárultak a csapat sikeréhez.”

18741654_1357340527675035_1079379525_n

Az FK Csíkszereda 2009-es csapata: Karda Hunor, György Csaba, Turca Dragos, Miklós Balázs, Kovács Ákos, Sántha Tamás, Nagy Erik, Basa Mátyás, Máthé Apor, Nyegre Kund, Keresztes Alexander, Okos Hunor, Plai Radu, Biró Botond.