Eddig nem tapasztalt érdeklődés övezi az FK Csíkszereda Románia Kupa nyolcaddöntős szereplését. A piros-feketék edzőjével Suciu Valentinnel a Dinamo elleni esélyekről beszélgettünk:

Nagy az izgalom?

Normális, hogy van némi izgalom, hisz első osztályú csapat ellen játszunk és nem is akármilyen csapat ellen, hanem a Dinamo ellen. Az is igaz, hogy a Dinamo már nem a régi, de azért még mindig első osztályban van és jó játékosok vannak náluk. Kevés esélyünk van, reálisan kell felfogjuk az egészet, de azzal a kevés eséllyel megpróbálunk élni.

A Dinamo-nál elég nagy a káosz most, új edző érkezett, aki megpróbál rendet teremteni, ez azt jelenti, hogy játékos mozgások is vannak, az FK ezt kitudja használni?

Mi abban reménykedünk és arra alapozunk, hogy az új edző sok változást fog végrehajtani a keretben és a kezdőcsapatban. Azt viszont tapasztalatból tudom, hogy 1-2 hét alatt egy edző munkája még nem látszik annyira és mi megpróbáljuk kihasználni az ottani káoszt.

Az FK játékosai fejben ott tudnak lenni egy ilyen mérkőzésen?

Ezekre a mérkőzésekre én úgy gondolom, hogy a játékosoknak nem kell külön motiváció. Már csak az a tény, hogy egy első osztályú csapat ellen játszodhatnak, ami nem adódik meg minden nap, az elég motiváció.

Mindenki egészséges?

Vannak sérült játékosaink, akikre nem számíthatunk ezen a mérkőzésen, így például Kovács Szabolcs István, Hodgyai László és Jakab Róbert nem tud pályára lépni.

Először lesz villanyfényes mérkőzés Csíkszeredában, mennyire lesz furcsa a játékosainak, hogy éjszakai világításban kell teljesítsenek?

Ez egy picit furcsa lesz, de örülünk annak, hogy történelmet írhatunk azzal, hogy az első csíkszeredai villanyfényes meccset mi játszhatjuk. Én úgy gondolom, hogy ez egy plussz motiváció lehet a játékosoknak is.

Beállnak majd védekezni és megpróbálják hosszabbításra menteni aztán lesz ami lesz, vagy nyíltsisakos mérkőzésre készülnek?

Őszintén nem szeretném hosszabbításra menteni, mert nekünk vasárnap fontos bajnoki meccsünk lesz. Reméljük, hogy a 90 perc alatt eltudjuk dönteni, hogy ki a győztes és reméljük, hogy mi leszünk azok!

Az FK Csíkszereda – FC Dinamo Bukarest Románia Kupa nyolcaddöntő holnap 19 órakor kezdődik. A mérkőzést élőben közvetíti a Digisport 1, a Telekomsport és a Look TV, valamint a Román Közszolgálati Rádió illetve a Marosvásárhelyi Rádió is. Az eseményre egyébként összesen 30 újságíró kapott akkreditációt.

45222659_1576234099189687_7008633732189913088_n

Az FK Csíkszereda köszönetet mond a Harvíznek, és a Sepsi OSK vezetőségének, különösen Diószegi László és Csinta Samu uraknak, akik közbenjártak a csíkszeredai mobilvilágítás létrejöttében! Hajrá FK, hajrá Csíkszereda!!