Első hazai győzelmét ünnepelte ma az FK Csíkszereda második ligás csapata a 2020-2021-es idényben.

A piros-feketék a tabella második helyén álló Temesvári ASU Poli csapatát fogadták, akiket mintegy 30 fős szurkolótábor is elkísért. A bánsági drukkerek a kerítésen kívülről biztatták kedvenceiket, akárcsak a csíkiak, akik ezúttal is szép számban voltak jelen a kerítés mögött. Az összecsapást a Temesvári Rádió és az Erdélyi Magyar Televízió is élőben közvetítette.

A mérkőzés első komolyabb helyzetére tíz percet kellett várni, Mészáros lövését a temesváriak szlovén kapusa szögletre menti. Három perccel később Popovici kerül helyzetbe és mintegy két méterről rúghat kapura, Ribánszki azonban hatalmas védést mutat be és ezzel óriási önbizalmat ad a csapatnak is. A folytatásban ismét akad dolga a csíki kapusnak, de jól állja a sarat. A 21. percben Rotar cselezi be magát a tizenhatosba, Szondinak passzol, de kapáslövése mellé megy. Fél órányi játék után Plazonja távoli lövéssel próbálkozik, Ribánszki ezúttal is a helyén van. Szünet előtt egy baloldali szabadrúgást követően Palmes becsúszva érkezik a labdára, centiméterekkel ugyan, de fölé megy.

A második félidőt kettős cserével kezdi Valentin Suciu vezetőedző, az argentin Bauza helyett érkezik Bor Dávid, Szondi Botond helyett Bara Levente. Fiatal játékosunk az 52. percben mintegy 18 méterről kapura rúgja, Mera kézzel ér a labdához és a játékvezető meg is adja a tizenegyest, de közben a labda bepattan a hálóba….a gól nem érvényes – mondja a játékvezető, így jöhet a büntető. A tizenegyest Eder vállalja, de csapatkapitányunk lövését a temesváriak szlovén kapusa hárítja! Két perc múlva a vendégek akár a vezetést is megszerezhetnék, de szerencsénk van, Popovici lövése megpattan és mellé megy. A 62. percben Marronet elkaszálják ketten is, húsz méterről szabadrúgást végezhet el az FK. Bor Dávid áll a labda mögé és remekül találja el a labdát, amely a felsőlécen csattan, a kipattanó pedig Mészáros Andrásé, aki nem hibázik és a kapuba gurítja: 1-0.

Öt perc múlva újabb szabadrúgás, ezúttal jobboldalról, Bor lövése fölé száll. A 72. perc környékén Mészáros kétszer is helyzetbe kerül, de ezúttal nem eredményes. Négy perccel később a temesváriak jöhetnek, Axente szabadrúgása veszélyes ugyan, de mellé megy. Nem sokkal később Mészáros fut fel a jobb szélen, betör a tizenhatosba, de fellökik, a játékvezető sípja néma marad. A 82. percben Eder remekül passzol két védő között Bornak, aki megindul a labdával a kapu felé, de megpattan a labda és úgy tűnik mintha az ellenfél megszerezné, amikor Mészáros megjelenik és megszerzi a játékszert, kapura fordul és csont nélkül bevágja: 2-0!

A hosszabbításban előbb Botorok távoli lövéssel veszélyeztet, majd Schieb fejese mellé megy, az eredmény nem változik. Az FK Csíkszereda egy döntetlen és két vereség után tudott újból győzni a bajnokságban.

FK Csíkszereda – Temesvári ASU Poli 2:0 (0:0)

Gólszerzők: Mészáros (63., 82.)

FK Csíkszereda: Ribánszki – Takács, Palmeș, Apró, Marrone – Savin, Eder (Csürös 90.), Szondi (Bara 46.) – Mészáros (Schieb 87.), Rotar (Botorok 78.), Bauza (Bor 46.).