Az FK Csíkszereda nyerte a II. Székelyföld OTP Bank kupát, miután a döntőben meggyőzőbb játékkal a piros-feketék felülmúlták a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia csapatát.

Dusinszki Zoltán és Tajti András együttese hatalmasat küzdött és hazai közönség előtt vívta ki az ellenfél elismerését is. Az első félidőben kiegyensúlyozott játékot láthattunk, amelynek végén Botorok góljával lelkifölénybe került az FK, így a szünetre nyugodtabban mentek pihenni a srácok.

A második félidőben előbb a Puskás Akadémia játékosa Nagy Lorenzo lövése a keresztlécen csattant, majd a 60. percben fordult a kocka és Corbu parádés gólt rúgott, ezzel már 2-0-ra vezetett az FK. A folytatásban a csíkiak akarata érvényesült, akik talán jobban akarták a győzelmet, előbb Csala, majd Suciu került helyzetbe. A hosszabbításban végül összejött a szépítés a Puskás Akadémiának, de az egyenlítésre már nem maradt idő, így az FK Csíkszereda megérdemelten lett győztes.

FK Csíkszereda – PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA 2:1 (1-0)

GÓLSZERZŐK: Botorok (40.), Corbu (60.) illetve Kófiás (81.).

FK Csíkszereda: Albert – Baga, Vita, Tóth, Lázár, Szondi, Casiadi, Botorok, Suciu, Csala, Corbu. Cserék: Pálhegyi, Balázs, Gyerő.

A II. Székelyföld OTP Bank Kupa különdíjasai:

Gólkirályok: Dominik Veselovsky (FC DAC), Suciu Toni (FK Csíkszereda) 3-3 góllal.

Legjobb kapus: Hámori Tamás (Puskás Akadémia)

Legjobb mezőnyjátékos: Corbu Marius (FK Csíkszereda)

Fair Play díj: TSC Topolya