Csíkszeredai sikerrel ért véget a Székely – Magyar utánpótlás labdarúgó torna.

Az FK Csíkszereda csapatai mindkét korosztályban elsők lettek, így ők emelhették magasba a kupát! Az FK legjobb játékosa: Tamás Bence (kicsik) és Albu Erik Attila (nagyok) lett. A kicsiknél Becze Mátyás (FK) lett a torna legjobb kapusa, Koncz Máté (Csepel) pedig a gólkirály. A nagyoknál Szabó Andor (FK) lett a gólkirály, Verik Balázs Ádám (Csepel) pedig a legjobb kapus. Fair-play díjat kapott a kicsiknél Székelyudvarhely, a nagyoknál pedig Kézdivásárhely. A legjobb szurkolótábornak a Bicske drukkereit választották.

szekely magyar dijkioszto gn-12

A mai eredmények 2003-2004

Csepel – Sepsi OSK 4:0

Marosvásárhelyi MSE – Gyergyószentmiklósi Elite 0:2

Bicske – Kézdivásárhely 1:6

UTE – Gyergyószentmiklós 4:0

Marosvásárhelyi MSE – Székelyudvarhely FC 1:3

Csepel – Városgazda Akadémia 0:0

FK Csíkszereda – Sepsi OSK 4:0

Gólszerzők: Szabó Andor 2, Bontas Kristóf és Nagy Botond.

A rangsor: 1. FK Csíkszereda, 2. Csepel, 3.Városgazda, 4. Sepsi OSK, 5. Székelyudvarhely, 6. Marosvásárhely, 7. UTE, 8. Gyergyószentmiklós, 9.Kézdivásárhelt, 10. III. Kerület, 11. Bicske.

szekely magyar dijkioszto gn-53

Az FK Csíkszereda 2003-2004-es korosztálya: Karácsony Márk, Szabó Andor, Gergely Botond, Albu Erik Attila, Péter Gellért, Ráduly Andor, Végh Dániel, Bontas Kristóf, Lukács Magor, Nagy Botond, Sándor Raul, Bârsan Lucian. Vezetőedző: Albu László.

A torna után Albu László így értékelt:

“A Székely – Magyar utánpótlás torna egy színvonalas tornává nőtte ki magát, amely erősebb volt, mint tavaly, de ez már a sorsoláson is látszott. Számunkra az volt a legfontosabb, hogy sok jó meccset játszodjunk, erős ellenfelekkel. Elégedett vagyok a csapattal és gratulálok mindenkinek! A foci mellett a srácok barátságokat is kötöttek, ez is mutatja, hogy a Székely – Magyar torna nemcsak a fociról szól.”

2005-2006

FK Csíkszereda – UTE 2:0

Gólszerzők: Tamás Bence és Cadar Eduard.

Székelyudvarhely FC – Kézdivásárhely 6:1

Bicske – Városgazda Akadémia 5:0

Marosvásárhelyi MSE – Kézdivásárhely 10:3

Székelyudvarhely FC – III. Kerületi TVE 4:1

UTE – Gyergyószentmiklós 

Csepel – FK Csíkszereda 0:2

Gólszerzők: Cadar Eduard, Chiriac Vlad.

A rangsor: 1. FK Csíkszereda, 2. Csepel, 3. UTE, 4. Gyergyószentmiklós, 5. Székelyudvarhely, 6. Marosvásárhely, 7. III. Kerület, 8. Kézdivásárhely, 9. Sepsi OSK, 10.Bicske, 11. Városgazda.

Az FK Csíkszereda 2005-2006-os csapata: Ureche Alex, Tamás Bence, Ráduly Zsombor, Cadar Eduard, Blentes Andrei, Chiriac Vlad, Becze Mátyás, Csedő Szilárd, Láday Dávid, Balogh Szilárd, Colceriu Flavius, Ladó Ákos. Edzők: Ilyés Róbert és Bajkó Barna.

szekely magyar dijkioszto gn-41

A torna után Bajkó Barna így értékelt:

“Színvonalas tornán vagyunk túl, amelyen jó csapatok ellen focizhattunk. Én mindig jónak tartom a nemzetközi tornán való részvételt, mert megismerhetünk más játékstílusokat és más kultúrát is. Idén érezhető volt, hogy mindenki jobban akar győzni, mert a csapatok jobban felkészültek egymás játékából. A szervezés szuper volt és a gyermekek gazdag ajándékcsomagokat kaptak.” 

A fotókat Gecse Noémi készítette!