Az FK Csíkszereda U17-es együttese második csatáját az Orillamar SD-vel vívta meg a spanyolországi A Corunában zajló nemzetközi tornán. A szerdai találkozó 8-0-val végződött a csíki csapat javára.

teljeskeret_ACoruna

Egy szerényebb képességű csapattal állt szemben az FK Csíkszereda gárdája, viszont a csíkiak gyorsabb, látványosabb játékkal kezdtek rögtön az elején.  Már a harmadik percben sikerült megszerezni a vezetést egy jobboldali beadás után: Barta Norbert fejjel talált be. Az első félidőben még gólt lőtt Tamás Nándor, Bara Levente és Zsombori Zsolt.

A második félidőben a cserék is jó ritmusban álltak be a játékba, ami meg is látszott az eredményen. Újfent négy alkalommal sikerült betalálni az ellenfél kapujába Barta Norbert (2) Tankó Hunor és Tamás Nándor révén. Az utolsó csoportmeccsen, csütörtökön dől el a csoportelsőség: az FK az RC Deportivo  csapatával méri össze erejét.

Szakmai értékelés

„A szerdai mérkőzésben inkább az értékelendő, hogy a srácok mindvégig komolyan vették a találkozót, és próbálták kihozni magukból a maximumot. Ezáltal egy dinamikus játékkal megérdemelten győztünk, és várjuk a csütörtöki csoportdöntőt” – értékelt Dusinszki Zoltán, az FK Csíkszereda U17-es alakulatának vezetőedzője.

Az FK Csíkszereda kezdőcsapata:
Incze Zsolt, Balázs Ferenc, Kovács Dániel, Márton Kristóf, Becze Tamás, Solymosy Lehel, Bara Levente, Zsombori Zsolt, Tamás Nándor, Tóásó Roland, Barta Norbert.
Játszott még: a 30. perctől: Berkeczi Csongor, Marucza Csanád, Tankó Hunor; a 40. perctől: Szondi Botond, Casiadi Bakó Soma, Méhes Endre.

Silló Ottília, A Coruna