Háromgólos győzelmet aratott a Dévai Kiválósági Központ otthonában az FK Csíkszereda U17-es Elit csapata az Elit Liga első fordulójában.

Dusinszki Zoltán edző tanítványaival már tegnap elutazott Dévára, hogy másnap pihenten kezdhessék a szereplését az Elit Ligában. Jót is tett a pihenés, hiszen kedden már az első félidőben megszerezték a vezetést: Becze Tamás 20 méterről jól eltalált rúgással megadta a találkozó alaphangulatát. A második félidőben előbb Tóásó Roland volt eredményes – egy kapusról kipattanó labdát lőtt a hálóba –, végül pedig Barta Norbert talált be a Dévai Kiválósági Központ kapujába.

Edzői értékelés

Dusinszki Zoltán elmondása szerint a csíki fiuk a találkozó elején egy kissé megilletődve játszottak, ám ezen túllépve már „bátrabbak voltak, és minden jól alakult”. Hozzátette, az eredménnyel ugyan elégedett, ám a mutatott játékban még fejlődniük kell.

Eredmény, U17-es Elit Liga, 1. csoport, Nyugati-csoport: Dévai Kiválósági Központ – FK Csíkszereda 0–3 (0–1). Gólszerzők: Becze Tamás, Tóásó Roland és Barta Norbert.

Az FK Csíkszereda a következő fordulóban, szombaton 14 órától az Aradi UT Bătrâna Doamnă együttesét fogadja.

A használt felvétel illusztráció.