A NAC Labdarúgó Egyesületet 2018 elején alapította meg Nagyváradon Habinyák István, Nagy József Barna és Mérai Éva. Egy kisebb, nyolc–tíz éves gyermekekből álló csapat, évek óta együtt járt edzésekre Nagyváradon. Ez a kis csapat (tíz gyerek), az edző és a szülők folyamatosan keresték a lehetőségét annak, hogy a gyermekek elindulhassanak a korosztályos megyei bajnokságban. 2018 elején néhány szülő a tettek mezejére lépett és az induláshoz szükséges jogi kereteket megteremtve megalapította, majd bejegyeztette a bíróságon a NAC Labdarúgó Egyesületet.

A névválasztás nem volt véletlen, hiszen a Nagyváradnak elévülhetetlen dicsőséget szerző egykor NAC nevét, szellemiségét, színeit visszük tovább. Az 1910-ben alapított, majd 1963-ban megszűnt klub arról a tettéről leghíresebb, hogy egyedülálló módon megszerezte a magyar bajnoki (első vidéki csapatként!) és a román bajnoki címet is 2018-as bejegyzésünk, a NAC újraindulása után intenzív toborzásba kezdtünk a nagyváradi és a környékbeli iskolákban, ennek következtében a kezdeti tíz gyermekhez időközben közel ötvenen csatlakoztak, így jelenleg mintegy hatvan gyermek (6 – 13 év közöttiek) jár a négy korosztályba (U14, U12, U10, U8) osztott, magyar nyelvű edzéseinkre. A kezdetektől leszögeztük, hogy csapatunkhoz bárki csatlakozhat, de mindenkinek elmondjuk, hogy nálunk az edzések nyelve a magyar.

Edzőink: Opre Csaba, aki az U14, U12 és U8-es korosztállyal foglalkozik, valamint Váradi Attila Gyula, aki kapusedző, de ő foglalkozik az U10-es korosztállyal is. A stábhoz csatakozott időközben Bohács Tibor is, aki csapatunk küldöttjeként szervezi hivatalos mérkőzéseinket. 2018 nyarán – nagy örömünkre – csatlakozhattunk a Csíkszeredai Futball Klub székelyföldi akadémiájához.