Hazai pályán is vereséget szenvedett az FK Csíkszereda U17-es csapata az Elitliga elődöntőjében.

Dusinszki Zoltán tanítványai a 6-2-es konstancai vereség után, hazai pályán próbáltak javítani, de az FC Viitorul csapata nagy falatnak bizonyult. A 6. percben egy szögletet követően Gergely fejelhet közelről, de nem találja el a labdát kellő erővel és a Viitorul kapusa könnyedén fogja. Két perc múlva viszont az FK védelme hibázik és a vendégek megszerzik a vezetést: 0-1.

A 17. percben Corbu fordul le remekül a védőjéről, sikeresen tör be a tizenhatosba és jól tálal az üresen lévő Csalának, aki a bal alsóba gurítja: 1-1. A folytatásban mindkét csapatnak akadt helyzete, de szünetig az eredmény nem változott.

A második félidő elején egy hatalmas bombagóllal ismét vezetést szerez a Viitorul, majd három-négy újabb gólszerzési lehetősége is adódik, de mindenik alkalommal Albert véd bravúrral. A 69. percben már az FK kapusa is tehetetlen és a Hagi növendékek újabb gólt rúgnak: 1-3. A végső sípszóig többen is helyzetbe kerülnek, előbb Csala, majd Casiadi, végül pedig Corbu is fölé rúgja, így az eredmény nem változik és a Viitorul megérdemelten jut be a döntőbe. Az FK Csíkszereda a bronzéremért az FCSB csapatával kell megküzdjön.

FK Csíkszereda U17 – U17 FC Viitorul 1:3 (1:1)

Gólszerző: Csala Róbert (17.)

FK Csíkszereda U17: Albert – Baga (Tóth 73.), Szin, Gergely, Lázár, Szondi, Csala, Casiadi, Rácz (Veress 58.), Incze (Pálhegyi 88.), Corbu.

Dusinszki Zoltán vezetőedző nyilatkozata:

“Az első 15 percben nagy nyomás alatt voltunk, megilletődve kezdtük a mérkőzést és az ellenfél gólt is szerzett, de utána mi is bátrabban kezdtünk játszani és gólt is szereztünk. Mondhatnám azt is, hogy onnantól kezdve éreztem azt, hogy partiban vagyunk, hisz az első félidő második felét jól lehoztuk. Szünetben megbeszéltük, hogy ugyanezt kellene folytatni, de persze a sáros pálya sokat vett ki a srácokból és a középpályás védekezés nagyobb munkát igényelt, ezért úgy érzem a második félidőben egy picit elfogytunk. A második gól egy nagyon nagy bombatalálat volt és volt még két-három lövésük, amit a kapusunk hárított. Nekünk is megvoltak a helyzeteink, amiből ha gólt szerzünk akkor még egy pozitív eredményt is elérhettünk volna, de én büszke vagyok a csapatomra és remélem, hogy a bronzmérkőzést hozni tudjuk!”

Fotó: Pinti Attila (Székelyhon)