Nagyszebenben játszott felkészülési meccset a másodosztályra készülő FK Csíkszereda.

Az első ligás FC Hermannstadt otthonában rendezett összecsapás első félidejében kiegyensúlyozott mérkőzést láthattunk. Rögtön a találkozó elején Hodgyai szerzett labdát az ellenfél kapuja előtt és tovább adta Takácsnak, de rossz volt az átvétel.

Foto: sibiu100.ro

A második félidőben előjött az osztálykülönbség és a szebeniek meg is törték a gólcsendet, igaz egy vitatható büntetővel. Szögletrúgást követően beadták a rövidre a labdát az ellenfél játékosa érte el először a labdát és aztán Csürössel találkozott, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt.

A Hermannstadt élt a lehetőséggel és megszerezte a vezetést, majd egy baloldali beadást követően Tsoumou fejesével beállították a végeredményt.

FC Hermannstadt – FK Csíkszereda 2:0 (0:0)

Gólszerzők: Dâlbea (büntetőből), Tsoumou.

FK Csíkszereda I. félidő: Ljuljanovic – Lalic, Csonka, Palmes, Simó, Peszmeg, Veres, Takács, Erdei, Corbu, Hodgyai.

FK Csíkszereda II. félidő: Bordás – Majzik, Mitra, Berde, Palmes, Csürös, Eder, Székely, Kálmán, Magyari, Hodgyai (70. Erdei).

Valentin Suciu vezetőedző nyilatkozata:

“Jó edzés volt, sokkal több jó dolgot láttam, mint az eddigi mérkőzéseinken. Sajnos a gólcsendet továbbra sem sikerült megtörni, érik ugyan, de még nem született meg. Azt azonban hozzátenném, hogy ma sokkal közelebb voltunk a gólszerzéshez, mint az eddigi három meccsen, most reálisan veszélyeztettünk. Látszott, hogy az FC Hermannstadt egy első osztályú csapat, fizikailag jobban állnak jelen pillanatban, első osztályú csapat. Úgy gondolom, hogy az első gól egy könnyen megadott tizenegyes volt, szerintem bírói tévedésből volt, de ennek ellenére, ha összességében nézem, akkor elégedettek lehetünk a látottakkal.”