Nemzetközi gyermek focitornát nyert az FK Csíkszereda U8-as korosztályú csapata.

A Hajdúböszörményben első alkalommal megszervezett Hajdú Briswa Kupán az FK korosztályos együttese ukrán és román csapatok mellett az összes magyar Akadémia és Focisuli előtt végzett és habár ebben a korban nem az eredmény számít, felhívtuk a figyelmet arra, hogy a csíkszeredai és a székelyföldi labdarúgásban jó képzés és céltudatos munka folyik, minden korosztályt figyelembe véve.

A “csíki óriások” a következő eredményeket érték el:

I csoportkör:

FK Csíkszereda – SC Hírös Kecskemét: 3-1
FK Csíkszereda – Hajdúböszörményi TE: 7-0
FK Csíkszereda – Olasz Focisuli Piros: 3-2

II csoportkör:
FK Csíkszereda – Ferencvárosi TC: 2-4
FK Csíkszereda – CFR Kolozsvár: 2-0
FK Csíkszereda – Újpesti TE: 3-2

Elődöntő:
FK Csíkszereda – Plútó Eger: 2-0

Döntő:
FK Csíkszereda – Olasz Focisuli: 0-0 (büntetőkkel: 2-1)

kk

FK Csíkszereda U8: Ambrus Lukács, Biró Botond, Hella Dániel, Keresztes Tamás,Lukács Bence, Lukács Gergő, Máthé Szabolcs, Xantus Dávid.

Kovács Tamás vezetőedző nyilatkozata:

“Először is szeretném megköszönni Purguly Edgárnak az Olasz Focisuli (DHSE) U8-as korosztály vezetőedzőjének a meghívást és Hegedűs Tamásnak, illetve Hegedűs Gabi bácsinak, a DHSE elnökének a Hajdú Kupa példaértékű megrendezését és lebonyolítását. Mivel, az egy hónappal ezelőtti debreceni Karnevál Kupán büntetőkkel  alulmaradtunk a döntőben, a gyerekek önbizalomtól  és bizonyítási vágytól duzzadva, de kellő alázattal vágtak neki az eddigi legszínvonalasabb megmérettetésüknek. Az utóbbi időben az edzéseken nagy hangsúlyt fektettünk az üres területre való bemozgásokra, bejátszásokra, valamint a védekezésre akár 2-3 játékos együttműködésével. Nagyon örülök neki, hogy azok a dolgok amelyeket gyakorolunk visszaköszönnek játékunkban a pályán is. A selejtező csoportot 3 győzelemmel kezdtük, ahová aztán olyan csapatok közé kerültünk, mint a Ferencvárosi TC, az Újpesti TE  vagy a CFR Kolozsvár. Itt rögtön az elején elszenvedtük az első és egyben utolsó vereségünket az FTC ellen, de szerencsére még idejében fújtak ébresztőt. A srácok megértették miben kéne feljavulni a folytatásra és onnantól kezdve mindenki a tudásához mérten focizott. A csoport győzteseként lehetőséget kaptunk az elődöntőben a Plútó Eger, majd a döntőben az Olasz Focisuli ellen a bizonyításra, amivel meghatározó játékkal, szívből jövő akarattal és az utolsó pillanatban ez alkalommal megfelelő higgadsággal sikerült is élnünk. El sem tudom mondani mennyire büszke vagyok a brigádra. Minden játékos kölün-kölön azt csinálta, amit kértem tőle és a torna végére az egész csapat egyszerre támadott és védekezett. A támadók labdavesztés után azonnal letámadtak, vagy szűkítettek, a védők felértek a támadásokhoz, de ha baj volt hatékonyan zártak vissza, a kapusoknak ezért nem is volt sok dolguk, de mikor kellett maximális lélekjelenléttel avatkoztak játékba. Büszkén tudom elmondani, hogy ukrán és román csapatok mellett az összes magyar Akadémia és Focisuli előtt tudtunk végezni és habár ebben a korban nem az eredmény számít, ezzel is felhívjuk a figyelmet arra, hogy a csíkszeredai és a székelyföldi labdarúgásban jó képzés és céltudatos munka folyik, minden korosztályt figyelembe véve. Még egészen az út elején vagyunk, de töretlenül hiszünk benne, hogy jó úton járunk.”