Hatgólos győzelemmel kezdte a téli szünetet követő felkészülés edzőmérkőzéseit első osztályú felnőtt női csapatunk.

A téli bajnoki szünet utáni első gyakorlómérkőzésén Marosvásárhelyen lépett pályára az első osztályban a dobogóért küzdő felnőtt női csapatunk. Ellenfelünk a Szamosújvári Alletic Olimpia együttese volt. A kék–sárgák második idényüket töltik a Liga 2-ben, jelenleg a második csoport harmadik helyén állnak. Érdekes, hogy a közelmúltban találkoztunk velük tétmeccsen is. Még a Liga 3-ban csaptunk össze 2019 április 19-én Szamosújváron. Akkor az eredmény 3–1 lett ide (az odavágón, októberben 14–0-ra győztünk ellenük hazai pályán).

A szombati találkozó is csíki fölényt hozott. Mindkét félidőben három gólt szerezve könnyedén nyertek a lányok. A felnőtt keret újonca, Fülöp Boglárka góllal mutatkozott be. Mint Albu László, vezetőedző a mérkőzés után elmondta: szezonnyitó mérkőzésnek tökéletesen megfelelt a találkozó.

Edzőtábor következik

„Jobb volt, mint egy edzés. Elég ügyes csapat a Szamosújvári, de mi uraltuk a játékot elejétől a végéig. Sok helyzetet kialakítottunk, több ziccert is kihagytunk. Összességében meg vagyok elégedve a játékkal, de sok munka van még előttünk. Mindenkinek lehetőséget tudtam adni, aki itt volt” – számolt be a vezetőedző.

A marosvásárhelyi mérkőzésről betegség miatt hiányzott Tankó Réka és Szőke Eszter. A lányok hétfőtől hazai edzőtáborral folytatják a felkészülést, ahol napi két edzés szerepel a programban. Jövő szombaton pedig a Kolozsvári Olimpiához utazik a csapat újabb edzőmeccset játszani.

FK Csíkszereda – Szamosújvári Atletic Olimpia 6–0 (3–0)
Marosvásárhely
Gólszerzők: Antal Anita (2), Mezőssy Melánia, Balázs Eszter, Fülöp Boglárka, Nyéki Anna
FK Csíkszereda: Salamon Szidónia (Balog Boglárka) – Szentes Szabina, Berkeczi Emőke, Bartalis Barbara, Albu Erika – Nyéki Anna, Antal Anita, Mezőssy Melánia, Balázs Eszter – Györgyicze Réka, Fülöp Boglárka
Játszottak még: Abos Bianka, Péter Kinga, Péter Alexandra, Bodor Anita, Kristó Laura, Részeg Beáta 

(Borítókép: Pál Zoltán)

Farkas Endre