Két fordulóval a vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert második ligás női csapatunk, amely feljutott az élvonalba.

Albu László csapata sporttörténelmet írt, hisz Csíkszeredának még soha nem volt első ligás csapata. A lányok a közvetlen rivális Románvásárt győzték le idegenben és ezzel megnyerték a második liga első csoportját. Balázs Eszterék győzelméhez kétség sem fért, uralták az összecsapást, félidőben már kétgólos különbség volt, a folytatásban ugyan szépítettek a hazaiak, de Antal Anita góljával beállították a végeredményt. A különbség nagyobb is lehetett volna, hisz rengeteg ziccer kimaradt, sőt kapufa is volt.

Albu László vezetőedző nagyon elégedett volt a látottakkal:

“Nehéz rangadó volt, de maximálisan elégedett vagyok a lányok hozzáállásával, és ebben a sporttörténelmi pillanatban köszönetet szeretnék mondani a csapat azon tagjainak is, akik már nem játszanak, de az idáig vezető úton hozzájárultak az eredményes szerepléshez. Nem hagyhatom szó nélkül a klubvezetés és a medikális részleg hathatós támogatását sem. A lányok nevében köszönet nekik, és mindazoknak, akik bármilyen módon előrébb mozdították a csíki női foci ügyét.”

– Albu László

Női Liga 2., 1. csoport, 16. forduló: Románvásári Vulpițele Galbene – FK Csíkszereda 1:3 (0:2)

Gólszerzők Paula Agu (53.), illetve Balázs Eszter (17. és 27.), Antal Anita (64.).

FK Csíkszereda: Salamon Szidónia – Szentes Szabina, Berkeczi Enőke, Bartalis Barbara, Albu Erika, Antal Anita, Nyéki Anna, Szőke Eszter, Balázs Eszter (Nagy Noémi 84.), Györgyicze Réka (Péter Alexandra 81.), Györgypál Edina. Edzők: Albu László és Szőcs Renáta.

Románvásári Vulpițele Galbene: Mosanu – Neagu, Caia (Chili 84.), Aanei, Gotca, Apoputoaiei, Blaharu, Rotari (Severin 46.), Rotaru (Perca 70.), Mocanu, Agu. Edző: Tălmăcel Adelin.

Szép Zoltán