A rutinosabb Stinnta Miroslava egygólos győzelmet aratott az FK Csíkszereda ellen a harmadik liga nyolcadik fordulójában. A Iasi megyei csapat a mérkőzés elejét megnyomta, majd a vezetőgólja után beállt védekezni, amelyen a rést nem nagyon találta a hazai csapat.

Rangadót játszott az FK Csíkszereda labdarúgócsapata a harmadik liga nyolcadik fordulójában. A csoport második helyét elfoglaló csíki együttes a listavezető Stiinta Miroslávát fogadta.

Az összecsapást a vendégek kezdték jobban. A mezőnyben egyenlő erők küzdelme folyt, de a kapuk előtt egyértelműen a Stiinta játékosai voltak veszélyesebbek. Ezt több kisebb-nagyobb helyzettel jelezték. A 22. percben pedig a vezető gólt is megszerezték. A vendégek csapatkapitánya Ghiarasim kapott egy remek indítást a jobboldalon, majd felültetve a védőket Husar mellett a hosszúba lőtt. A gól után azonnal válaszolhatott volna az FK, de Bajkó lábában maradt az egyenlítés. Óriási lehetőséget hagyott ki a csíki csapat. A folytatásban a vendégek a biztos védekezésre alapoztak és nem engedték kibontakozni a hazai csapatot.

A térfélcserét követően a Stiinta teljesen visszaállt védekezni, engedték játszani az FK-t. A hazai csapat viszont nem találta a rést a masszív falon se középen, sem a széleken. Egy aprócska hazai gól viszont ezt a bunker focit megváltoztathatta volna. Erre meg is volt a lehetőség, miután egy centerezést Bajkó remekül fejelt le Gergely elé, aki tíz méterről ajtó-ablak helyzetben a kapu mellé rúgott. Kontrából viszont a vendégek megszerezték második góljukat. A csíki védők megfeledkeztek Talpanról, aki egyedül robogott szembe Husarral és nem is kegyelmezett. A folytatásban futott, körmölt az Ilyés Róbert és Albu László által felkészített hazai csapat, de mind hiába. A rutinos vendégek minden apró csínyt bevetve őrizték a kétgólos vezetést. A ráadás perceiben végül egy büntetővel sikerült a szépítés, de már idő nem maradt az egyenlítésre.

A Miroslava megerősítette vezető helyét a ligában és tovább szőhetik nem titkolt feljutási reményeiket, míg az FK egy helyet visszacsúszva a táblázaton, a harmadik helyen áll. A csíki csapat a következő fordulóban szabadnapos lesz, míg két hét múlva a Sepsiszentgyörgyi OSK-t látják vendégül a székelyföldi rangadón.

3. liga, I-es csoport, 8. forduló

FK Csíkszereda – Știința Miroslava 1–2 (0–1)
Gólszerzők: Bajkó Barna (90+2), illetve Ghiarasim (22.), Talpan (66.).
Sárga lapok: Székely, Bajkó, Majzik, illetve Giurumescu, Azaharioaei, Talpan, Avram.
Játékvezetők: Avram Robert (Pitesti), Bîrdeș Romică (Pitesti), Ionescu Mihai Marian (Suseni). Megfigyelők: Prodan Stan (Alexandria), Luca Ilie (Brassó).
Csíkszereda, kb. 600 néző

FK Csíkszereda: Husar – Majzik, Lőrincz, Székely, Gál, Gliga (Fodor, 65.), Ilyés, Csűrös, Kiss (Tankó, 90.), Gergely (Szőcs, 78.), Bajkó. Cserék: Demșa, Măgirescu, Kicsi, Kovács. Edzők: Ilyés Róbert és Albu László.

Știința Miroslava: Avram – Tăcuțanu, Botezatu (Azaharioaei, 52.), Maxim, Talpan, Chimir, Strungariu, Săritanu, Gheorghisiu (Tofan, 60.), Giurumescu (Munteanu, 33.), Ghiarasim (Ciobotaru, 78.). Cserék: Geoacăs, Săcrăieru, Loghin. Edzők: Ungureanu Cristian Dumitru.

A forduló további eredményei
Ceahlaul Piatra Neamt II. – Cetatea Tg. Neamt 1–3, CSM Pascani – Sepsiszentgyörgyi OSK 0–1, Papolci FC – Sporting Liesti 0–7, Bucovina Radauti – Zágoni FC 1–1, Bucovina Pojorata – Bákói Aerostar 3–0. A Petrotub Roman szabadnapos volt.