Felnőtt csapatunk első hazai mérkőzésére készül a másodosztályú bajnokságban, szombaton 11 órától a Metaloglobus Bukaresttel mérkőzünk a Csíkszeredai Városi Stadionban.

Az első fordulóban nem sikerült pontot szerezni a Gloria Buzău pályáján, az újoncok rangadóján minimális különbségű vereséget szenvedtünk. Soros ellenfelünk a játékosok átlagéletkorát tekintve az egyik legrutinosabb a liga 2-es mezőnyből. A Metaloglobus sorozatban a harmadik idényét kezdte ezen a szinten, a fővárosi alakulat legutóbb egy jól sikerült tavaszi szezonnal a kilencedik helyen zárt.

Valentin Suciu vezetőedzőt a szezonnyitó mérkőzés tanulságairól, a következő ellenfélről, illetve a mérkőzés fontosságáról is kérdeztük.

Pragmatizmus, hidegvér

„Ami a bemutatkozó mérkőzést illeti, a legnagyobb tanulság az, hogy a másodosztályban nem adódik sok lehetőség a gólszerzésre. A harmadik ligában hét-nyolc helyzetből lőttünk egy-két gólt, itt viszont nagyon pragmatikusnak kell lenni, ha van két helyzeted, abból három gólt kell szerezni! Dolgozunk ezen, reméljük a fiúk megértik és a szombati meccsen már az elvárásoknak megfelelően fognak teljesíteni.

A buzăui mérkőzés előtt nagyon bíztam a három pontban, s bár nem mondhatnám, hogy rosszul játszottunk volna, nem sikerült kihasználni az ellenfél gyengepontjait. Hiányzott egy kis plusz: egy jó passz, kapura lövés, gyorsabb végrehajtás, átvétel nélküli rúgás, a pontrúgásoknál nagyobb koncentráció. Igazság szerint a fiúkon kissé a lámpaláz jeleit láttam, voltak olyan szituációk, amiket sokkal higgadtabban, hidegvérrel kellett volna kezeljünk.”

Változások a kezdőben

„Szombaton nagyon jó csapat ellen fogunk pályára lépni. Azt nem kell számításba venni, hogy az első fordulóban ők is kikaptak, mivel az a Petrolul Ploiești volt az ellenfelük, ahol a kitűzött cél az élvonalba jutás. A Metaloglobus tavaly megmenekült a kieséstől a másodosztályban, sőt, egy jó tavaszi szerepléssel a kiesőzónából felmásztak a kilencedik helyig. Sok tapasztalt játékosuk van, akik bármikor el tudnak dönteni egy-egy mérkőzést, remélem, nem adjuk meg nekik ezt az esélyt.

A kezdőcsapatban lesznek változások. Mivel az előző szezonhoz képest bővebb a keret, az ellenféltől és a helyszíntől függően alakíthatjuk a kezdőt. Az első mérkőzésen kissé visszafogottak voltunk támadásban, most viszont offenzívabb csapatot állítunk pályára, remélem tudunk élni a hazai pálya előnyével.”

Tizenkettedik játékos

„Tudjuk, hogy ez a mérkőzés mennyire fontos a városnak, a klubnak, de én mindig próbálom levenni a terhet a játékosaim válláról. Azt szeretném, hogy legyenek felszabadultak, élvezzék a focit és szórakoztassák a szurkolókat. Reméljük telt ház lesz, a szurkolók tizenkettedik játékosként fogják buzdítani a fiúkat, és begyűjtjük a három pontot.”

A keretből a sérült Romaric Logon kivételével mindenki az edzői stáb rendelkezésére áll.

Liga 2, második forduló

Szombati játéknap (augusztus 10.)

FK Csíkszereda–Metaloglobus Bukarest (11.00)
Farul Konstanca–Dunărea Călărași (11.00)
Temesvári Ripensia–Gloria Buzău (11.00)
CS Mioveni–Resicabányai CSM (11.00)
Pandurii Târgu Jiu–Temesvári ASU Poli (11.00)
Daco-Getica Bukarest–Turris-Oltul Turnu Măgurele (11.00)
FC Rapid–Concordia Chiajna (15.30)

Vasárnap (augusztus 11.)
Sportul Snagov–FC Argeș (13.30)
Kolozsvári Universitatea–Viitorul Pandurii Târgu Jiu (korábban: ACS Energeticianul, 15.30)

Hétfő (augusztus 12.)
Petrolul Ploiești–Aradi UTA (18.00)