Tegnap délután négy órakor gyűlt össze az FK Csíkszereda második ligás csapatának kerete és Valentin Suciu edző megtartotta az első edzést.

Összesen 33 labdarúgó jelent meg a tegnapi edzésen, de többen közülük próbajátékon vannak. Igazoltan hiányzott Hodgyai László, aki nászúton van és csak jövő héten csatlakozik a kerethez, valamint akadémistáink közül többen is még vakáción vannak, ők is jövő héten állnak munkába. Próbajátékra érkezett a brit Romaric Logon csatár, aki az előző idényben Székelyudvarhelyen játszott, Todor Nikolovski középpályás a macedón első ligából, Kálmán Szilárd szélső, aki legutóbb Pécsen volt, a Ceglédtől érkezett Rétyi Tamás hátvéd, Dorogról a balhátvéd Fodor Ákos, Tasnádról a szélső Székely Krisztián, Kudzsirról a középhátvéd Lang Lóránd és két év után visszatért Csíkszeredába Csonka Bonifác középhátvéd, aki legutóbb Csákváron játszott. Szintén próbajátékra jött Telcean Marius jobb hátvéd, ő legutóbb Spanyolországban a L’Albi csapatában játszott. Valentin Suciu vezetőedző elmondása szerint a napokban még más játékosok is érkeznek próbára.

DSC_2280

A távozók között van Soufiane Jebari, aki hazatért Spanyolországba, Papp Zsombor kapus és szintén távozott Györgyi Arthur, aki Debrecenben folytatja pályafutását, klubunk ezúton is köszöni szépen eddigi munkájukat és további sok sikert kívánunk nekik! Antal Barna a szerb első osztályú TSC Topolya csapatánál van próbajátékon, míg Solymosy Lehel szintén próbajátékon van Komáromban.

DSC_2291

A felkészülést illetően a vezetőedző elmondta, míg a többi második ligás csapat még pihenőn van, ők munkába álltak, mert erősíteni kell a keretet és több játékost is ki kell próbáljanak, a következő két hét erről fog szólni. Július elsejétől a csapat két hetes edzőtáborba utazik a Brassó megyei Cheile Grădișteire, addig itthon készülnek. Edzőmeccsek tekintetében egyelőre, ami biztos, hogy június 27-én az FC Viitorullal játszunk felkészülési meccset Brassóban, a többi tervezett mérkőzés még nincs rögzítve.

A második liga augusztus 3-án kezdődik.