Az FK Csíkszereda mindkét korosztályos együttese győzni tudott hazai pályán az LPS Vaslui ellen az országos ifjúsági labdarúgó-bajnokság 1. csoportjának 4. fordulójában, szombaton.

Először ezúttal is a nagyobbak, Burus Csaba edző tanítványai játszottak a Székelyföld Fociakadémia csíkszeredai pályáján. Az U18-as fiuk az első félidőben nagyon sok helyzetet kialakítottak, igaz, sokat ki is hagytak. Mégis a félidőre kétgólos előnyt hoztak össze, úgy, hogy közben megfogyatkoztak: Rafael Krisztiánt szabálytalan szerelés miatt a bíró kiállította. A második játékrészben gólt kaptak a csíkiak, majd egy büntetőrúgást is megítélt ellenük a játékvezető, Burus kapus viszont kivédte azt, így maradt a 2-1.

Gólözön

Az U16-osok emlékezetessé tették az LPS Vaslui elleni meccsüket: Dusinszki Zoltán edző csapata az első félidőben csak akkor nem lőtt gólt, amikor nem akart. A félidőben már hat találatnál tartottak, a második játékrészben pedig még összehoztak kilencet.

Eredmények és csíki gólszerzők: U18-as korosztály: FK Csíkszereda – LPS Vaslui 2–1 (2–0); Cosmin Banu és Balázsi Attila; U16-os korosztály: FK Csíkszereda – LPS Vaslui 15–0 (6–0); Zsombori Zsolt és Bara Levente (3-3 találat), Bara László és Tankó Hunor (2-2), Tamás Nándor, Becze Tamás, Solymosy Lehel, Barta Norbert és Kovács Dániel.

A következő fordulóban, szeptember 26-án az FK focisai az LPS Focșani csapatához látogatnak.

A fotó az U16-os csapatok találkozójának kezdetén készült.