A mai naptól kezdődően felidézzük az őszi idény mérkőzéseinek legfontosabb pillanatait, illetve megnevezzük a meccs legjobbjait is.

Liga 2. I. forduló. 2020. augusztus 29. 11 óra:

Lénárdfalvi AFC – FK Csíkszereda 0:1 (0:1). Hozzávetőleg 500 néző. (ebből mintegy 400 a kerítésen kívül). Vezette: Dan Florin Dreve (Kolozsvár); Ioan Alexandru Corb (Szatmárnémeti) és Doru Claudiu Lucaciu (Kolozsvár); Tartalék játékvezető: Vladimir Andrei Nagy (Aranyosmohács).

Gólszerző: Bara Levente (30. p)

Lénárdfalvi AFC: 1. Bota – 27. Potcoavă (a 46. perctől 6. Cordoș), 3. Simion, 5. Oiță, 2. Jucan (a 77. perctől 22. Lung), 14. Micaș, 11. Mărieș (a 46. perctől 7. Ispas), 8. Brata (a 70. perctől 9. Teuț), 25. Rus, 21. Coman, 10. Chinde (a 46. perctől 19. Balha).

Vezetőedző: Ciprian Danciu

FK Csíkszereda: 1. Rybánsky – 2. Palmeș (a 72. perctől 14. János), 3. Apró, 9. Intzidis, 8. Takács – 18. Marrone, 26. Bara, 6. Eder González (a 93. percben 13. Csürös), 11. Botorok – 10. Bauza (a 61. perctől 97. Kálmán), 17. Suciu Toni (a 61. perctől 15. Mészáros).

Vezetőedző: Suciu Valentin.

A világjárvány sajátos korlátozásai közepette induló második vonal 2020/21-es idényének nyitányaként csapatunk a Nagybánya közvetlen szomszédságában fekvő Lénárdfalva község együtteséhez látogatott. Jó felfogásban játszva, legényeink – Bara remek egyéni alakításának köszönhetően – egygólos előnnyel vonultak szünetre. A második félidő első negyedórájában, a hármas cserével frissítő hazaiak kerültek fölénybe, de Rybánsky büntetőt hárítva, ébresztőt fújt. A záró félórában ismét többnyire az FK Csíkszereda akarata érvényesült ugyan, de újabb találatot nem sikerült elérni.

A mérkőzés statisztikái:

 Lénárdfalvi AFCFK Csíkszereda
Labdabirtoklás53%47%
Kapu felé tartó lövés:515
Kapuralövés:26
Szögletarány:26
Szabálytalanságok:1330
Sárga lapok:21
Piros lapok:

Kulcspillanatok:

28. perc: Kapufa! A Barától kapott labdával Takács előbb Eder Gonzálezzel, majd Marronevel játszik össze és a tizenhatoson belül érve jobb oldalról, mintegy hét méterről kapura lő. A játékszer a felső léc külső oldalát érinti.

30. perc: Köyvetlenül az ivószünetet követően, a lénárdfalviak pillanatnyi zavarát kihasználva, a hazai tizenhatos előterében 26. Bara Levente szerez labdát, egy csellel becsapja Micașt, majd néhány lépést követően felnéz és 17 méterről, jobb belsővel a játékszert a bal sarokba helyezi. A hazaiak hálóőre vetődik ugyan, de csak érinteni tudja a játékszert. (1:0)

56. perc: A saját térfélről, bal oldalról elvégzett bedobást követően, a szünetbe beálló Balha tör előre a bal oldalon, a tizenhatos sarkánál átjátsza Aprót és a menteni próbáló Rybánsky, vetődve a labdát is érinti ugyan, de előbb elsodorja a csatár lábát.

57. perc: A büntetőrugást Micaș végzi el. A laposan a jobb sarokra küldött labdát Rybánsky remek vetődéssel jobb kézzel kiüti.

59. perc: Újabb kapufa! Jobb oldalon kibontakozó vendégtámadás során, Takács indítja Eder Gonzálezt, aki a sarokzászló közeléből a tizenhatosba emel. Bauza átveszi a labdát és a tizenegyespontról a jobb cipőhegyével a felsőlécre szúrja, ahonnal a játékszer egy méterrel a gólvonal elé pattan vissza, majd Jucan Marrone elől felszabadít. Ez nem Botán múlt.

69. perc: Balról beívelt hazai szögletet követően az 5,5 feleles sarkánál Bara, Coman és Palmeș ütközik. A szélsőhátvédünk előbb lent marad, majd az alapvonal mögött hosszasan ápolják. Készszercsere a megoldás. Palmeș fejbőre elhasadt, a mentő a nagybányai sűrgősségi korházba szállítja. Nincs nagyobb gond, így a csapatbuszt Régennél beéri.

Az FK legjobbjai:

26. BARA Levente               8. TAKÁCS Rareș                9. INTZIDIS Hristos

A saját nevelésű játékosunk volt a mezőny legjobbja. Kiváló játékát,  győzelmet jelentő góllal tetőzte. Mindvégig csapata húzóembere, teljesítményével elejétől a végéig kimagaslott. Párharcait 63%-ban nyerte, mind a négy cselkísérlete sikeres volt.Bemutatkozása jól sikerült. Jobb oldali védőként, a szélen vitézkedő Botorokkal remekül értette meg magát. Védekezésben a párharcait 82%-ban nyerte meg, támadásban pedig három alkalommal az ellenfél tizenhatosán belül veszélyeztetett, a 28. percben kapufát rúgott.Biztos pont a védelem tengelyében. Utolsó emberként több alkalommal tisztázott. Csapatából kiemelkedve, párharcait 78%-ban nyerte meg. A mezőnyből a szerzett labdák tekintetében is kitünt, ugyanakkor mindhárom becsúszó szerelése sikeres volt.