Liga 2. II. forduló. 2020. szeptember 5.. 18 óra:

FK Csíkszereda – Krajovai U 1948 SA 1:1 (1:0). Csíkszeredai stadion. Hozzávetőleg 300 néző. (ebből mintegy 250 a kerítésen kívül). Vezette: Claudiu Marcu. Oldalvonali segéd játékvezető: Alexandra Apostu és Roberto Ciuraru. Tartalék játékvezető: Dan Florin Dreve (Kolozsvár).

Gólszerzők: Juan Bauza (12), illetve Marian Anghelina (90+4)

FK Csíkszereda: 1. Rybánsky – 8. Takács, 3. Apró, 9. Intzidis, 2. Palmeș – 6. Eder González (csk.), 26. Bara (a 85. perctől Suciu Toni) – 11. Botorok (a 62. perctől Rotar), 10. Bauza, 18. Marrone – 15. Mészáros (a 61. perctől 97. Kálmán).

Vezetőedző: Suciu Valentin.

Sárga lapok: Bara (59), Mészáros (74), Kálmán (79), Rybánsky (85), Takács (a lefújást követően).

Krajovai U 1948 SA: 31. Rob. Popa – 20. Gîț, 23. Gugu (csk.), 5. Huyghebaert, 2. R. Negru – 16. Vl. Pop, 19. Anghelina, 18. C. Cristea (az 59. perctől 17. Raicea) – 99. Ciolacu (a 85. perctől 29. Zimța), 9. Claudiu Bălan, 11. Robert Răducanu.

Vezetőedző: Nicolo Napoli.

Sárga lap: Vl. Pop (81).

Az új idény első hazai mérkőzésén villámrajtot vett csapatunk. Fölényünk már a 12. percben Bauza révén góllá érett, de az argentin tízes a félidő derekán meccslabdát vétett. A második játékrészben a krajovaiak irányították a játékot, a mieink elsősorban a játék tördelésére összpontosítottak. A végjáték valóságos vendégostromba fordul, Napoli legénysége számos helyzetet alakít ki és puskáz el. Olyannyira, hogy a mezőny három legjobbja is a kékektől kerül ki a belső védő Huyghebaert, a középpályás Anghelina és a csatár Răducan személyében. A krajovaiak rászolgáltak a döntetlenre, de ebben a hosszabbítás végén, igencsak véleményes szituációban kezezésért a tizenhatosunk közvetlen közeléből szabadrúgást ítélő játékvezető is besegített. Anghelina köszönte szépen a nem várt lehetőséget, az FK szájából két pontot kiénekelve, a labdát a bal felső sarokba varázsolta.

A mérkőzés statisztikája:

 FK CsíkszeredaU 1948 SA
Labdabirtoklás47%53%
Kapu felé tartó lövés:717
Kapura lövés:25
Szögletarány:46
Szabálytalanságok:2011
Sárga lapok:51
Piros lapok:

Kulcspillanatok:

12. perc: Gyönyörűen felrajzolt támadás végén vezet az FK. A Botoroktól kapott labdával Takács robog el a jobb oldalon, beadását követően a játékszert a túloldalon Palmeș gyűjti be, aki a bal oldalra mögéje mozduló Mészárost játssza meg, tőle a tizenhatos előterében Bauza kapja, aki Marronevel megjátszott gyors kényszerítőt követően nyolc méterről a balkapufa irányából a hosszú sarokba továbbít. A kifutó Popat érinti ugyan a labda, de a röppályája nem változik lényegesen (1:0).

43. perc: Marrone indítja az FK térfelének közepéről remekül Bauzát, az argentin a labdaátvétellel becsapja a menteni igyekvő, kapujából kirohanó Popat, majd a labdát harminc méterről az üresen tátongó kapu mellé emeli.

86. perc: A tizenhatos jobb sarkáról beemelt labdát az ötös felesen árválkodó Zimța emeli jobbal fölé.

90+3: Marcu játékvezető előbb három helyett teljesen indokolatlanul öt perces hosszabbítást rendel el, majd Bauza vállal megszelídített labdájánál, az FK tizenhatosának előteréből szabadrúgást ítél. 

90+4: A labdát 18 méterről jobb belsővel Anghelina, a négytagú sorfal fölött, a kapufa érintésével a bal felső sarkba csavarja. Rybánsky szépen úszott a levegőben, de nem volt esélye. (1:1)

90+5: Ezzel még nincs vége. Az utolsó pillanatokban a vendégek a győzelmet is megszerezhetnék, azonban Raicea jobb oldali lefutását követően az alapvonalról a kapu előterébe emelt labdáját, a hosszú saroknál érkező Răducanu három méterről mellé fejeli.

Az FK legjobbjai:

18. MARRONE Salvatore       1. RYBÁNSKY László              10. BAUZA Juan

Gólpassza volt, kettő is, de csapata legjobbjává teherbírása és védekező játéka emelte.  Az erősödő vendégnyomás közepette, különösen a második félidőben volt csapata fontos támasza, ekkor kétszer annyit volt játékban, mint az első 45 percben. Az első félidőben három fontos védéssel (13., 14. és 38. perc) tartotta csapata előnyét, de a végjátékban Anghelina lövésénél tehetetlennek bizonyult. Kilencvenhárom percig a szerencsével sem állt hadilábon, igaz megdolgozott érte.A mérkőzés főszereplője. Gólt szerzett, kihagyta a kihagyhatatlant és a végjáték véleményes kezezését is ellene ítélte a játékvezető. Sokáig nagyon elemében volt, de az utolsó negyedórára teljesen kimerült és a diadal kovácsából végül tragikus hőssé vált.