Liga 2. VIII. forduló. 2020. október 17. 11 óra:

FK Csíkszereda – Szloboziai Unirea 0:1 (0:1). Csíkszeredai stadion. Hozzávetőleg 230 néző. (ebből mintegy 180, a kerítésen kívül). Vezette: Cătălin Buși. Oldalvonali segéd játékvezetők: Daniel Hulubei és Ștefan Dumitrache. Tartalék játékvezető: Cristian Antonio Pascu.

Gólszerző: 14 Gabriel Lazăr (14).

FK Csíkszereda: 1. Rybánsky – 8. Takács, 2. Palmeș, 3. Apró, 18. Marrone – 20. Savin (a 77. perctől 24. Schieb) – 15. Mészáros (a szünettől 10. Bauza), 13. Csürös (a 57. perctől 26. Bara), 6. Eder González (csk.), 14. János (a szünettől 22. Bor) – 17. Suciu Toni (a szünettől 99. Rotar).

Vezetőedző: Suciu Valentin.

Sárga lap: 20. Savin (68), Eder González (74).

Unirea: 1. Poiană – 21. Ibrian, 14. Gab. Lazăr, 16. Vl. Suciu, 10. Ctin. Toma (csk.) – 22. Lemnaru (a 65. perctől 15. Rob. Ghiță) – 19. Răducă, 5. Chebac (a 82. perctől 17. Cr. Ene), 8. Danciu (a 65. perctől 18. Adăscăliței), 3. Trucă (az 53. perctől 25. Pocol) – 24. S. Moldovan (a 65. perctől 4. Al. Dinu).

Vezetőedző: Octavian Benga.

Sárga lapok: 3. Trucă (49), 17. Cr. Ene (84).

Az ASU Poli elleni sikerünket követően, az élet a koronavírussal sorsolt össze. Keretünk nagy részén tünetmentesen vagy kisebb hőemelkedéssel, átmeneti ízlelés és szaglásvesztéssel átsepert a kor, de a hatás nem múlt el nyomtalanul. Csak két hét telt el a Temesvár elleni játék óta, de a mostani játékunk még nyomaiban sem emlékeztetett a legutóbbira. Nem ment a játék, nem találtuk a ritmust, rendszerint megkésve érkeztünk és rossz döntéseket hoztunk. Ezúttal a szünetbeli hármas csere sem segített. Az ellenfél erőben, tónusban fölénk kerekedett és némi szerencsével végig megtartotta a találkozó elején megszerzett előnyét. Hétből ez volt a harmadik szögletrúgást követően kapott gólunk.

A mérkőzés statisztikája:

 FK CsíkszeredaUnirea
Labdabirtoklás58%42%
Kapu felé tartó lövés:1111
Kapura lövés:23
Szögletarány:104
Szabálytalanságok:1219
Sárga lapok:22
Piros lapok:

Kulcspillanatok:

9. perc: Takács emel a vonal közeléből a kapu elé, Suciu Tóni jól ugrik fel, de nem túl erős fejesét Poiană a hosszú oldalra tornázza, a késve érkező János becsúszása végül csak szögletre jó.

14. perc: Răducă baloldali szögletrúgásánál a labdát Lazăr bólintja hat méterről a kapu jobb oldalába. Palmeș lemaradt, Rybánsky szintúgy. Utóbbi ujjaival legalább érintette a játékszert. A legutóbbi három mérkőzésen a harmadik közvetlenül szögletet követően bekapott gólunk (0:1).

31 perc: Hosszabb FK labdabirtoklás után, amikor a labda az Apró – Suciu Tóni – Marrone útvonalon ismét a felezővonalnál lévő Apróhoz került vissza, Savin a kezdőkörből mélységben indítja Eder Gonzálezt, aki azonnal a büntetőterületen belülre emel. Suciu Tóni érkezik, de fejese Lazăron irányt változtatva a bal kapufa mellé száll.

Fotó: Pál Zoltán

54. perc: Középen Csürös és Bauza váltás a támadótérfelünk közepén, az argentin a balról, az oldalvonalnál mutatkozó Marronet hozza játékba, aki előbb átfűzi magát Răducăn, majd az alapvonal közeléből Rotart találja meg, de a szünetben Suciu Tónit váltó fiatal támadó 10 méterről, Lazăr közeléből, a rövid sarok mellé lő.

90. perc: Vendégbedobást követően, a félpályánál Bor szerzi meg a labdát, azonnal Bauzához továbbít, aki a labdaátvétellel Lazărt becsapva, a bal oldalon Rotart indítja. A tizenhatosba betörő támadó Vlad Suciu mellett eltolja a labdát, majd átugrik a becsúszva szerelni igyekvő védő lábán, így a ritmusból kiesve bal külsővel a rövid sarok mellé lő. Vlad Suciu lába jól hallható módon érintette Rotar lábát. Ha csatárunk elesik, büntető, mondják egyhangúan a szomszédomban ülő vendégvezérkar tagjai. De Rotar, megsüvegelendő sportszerűséggel a gólt és nem a büntetőt kereste.

Az FK legjobbjai:

8. TAKÁCS Rareș                  3. APRÓ Claudiu              18. MARRONE Salvatore

Hátvéd a legjobb – meglepő tény egy hazai mérkőzésen. Csapatából az egyetlen, aki valóban kiemelkedőt nyújtott. Ezúttal, a két héttel korábban annyira tetszetős összjátéka Mészárossal, nem működött. Kapura is próbált veszélyes lenni, jól cselezett, letámadással sok labdát szerzett.Két hátvéd a két legjobb – beszédes tény egy hazai mérkőzésen. A védelem támaszaként párharcainak 93%-át megnyerte, ebben a mutatóban messze a mezőny legjobbjának bizonyult. Hiába játszott jól, hiszen belső védőtársának az első negyedóra végén elkövetett hibája végzetesnek bizonyult.Három hátvéd a három legjobb – mindent elmond egy hazai mérkőzésről. Ráadásul, a kapott gól elkerüléséhez ez sem volt elegendő. Az értékelés leginkább a többi csapatrészben szerepet kapó társak játékát minősíti. Különösen, hogy az ellenfél védelmének négy tagja is a Takács magasságában teljesített.

Öt legjobb a pályán: 1. Ibrian (Unirea, +21,3%), 2. Lazăr (Unirea, +20,4%), 3. Takács (FK, +19,9%), 4. Suciu (Unirea, +19,4%), 5. Poiană (Unirea, +17,4%).