Nagyon jól szerepelt a házigazda FK Csíkszereda a harmadik Csíkszereda-kupán a hétvégén: a csíki gyerekek az öt korosztályból háromban diadalmaskodtak.

Negyvenkét csapat – több mint négyszáz gyermek – vett részt a hétvégi kupán, alább közöljük korosztályonként az első három helyezettet. A kupával kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy ezúttal a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia csíkszeredai központja mellett az alközpontok gyerekcsapatai vettek részt.

A legkisebbek

Idén is, akárcsak tavaly, a legkisebbek a 2009-ben született gyerekek voltak, ők a Márton Áron Főgimnázium mögötti sportteremben játszottak. Összesen öt csapat mérte össze tudását, a dobogó pedig a következőképpen alakult: első helyezett a Marosvásárhelyi MSE, második a Sepsi OSK, harmadik pedig a Székelyudvarhelyi FC. A két csapattal kiálló FK Csíkszereda ebben a korcsoportban a negyedik és ötödik helyezést érte el. A gyerekek edzője Kovács Tamás és Bucsi Károly.

A 2008-ban születettek

A csíkszeredai József Attila Általános Iskola tornatermében játszottak az U8-asok. Összesen kilenc csapat focizott, közülük az FK Csíkszereda lett az első, második helyre a Sepsi OSK jutott, harmadik helyre pedig az FK Csíkszereda kettes csapata. Az alakulatok hármas csoportokban játszottak, a három csoportelső egymás ellen is focizott, így alakult ki a végső sorrend. A döntő meccsek eredményei: FK I – FK II 2-0; FK II – OSK 0-2; FK – OSK 4-2. Két különdíjat nyertek a házigazdák: Szép Dávid lett a korosztály gólkirálya, Brügger Dániel pedig a legjobb játékos. A csapatokat Incze Tibor és Bucsi Károly készítette fel.

Az U9-esek

A Márton Áron Főgimnázium mögötti sportteremben játszottak a 2007-ben született gyerekek. Ebben a korcsoportban nyolc csapat focizott, a végelszámolásnál pedig a Székelyudvarhelyi FC jött ki elsőnek, második lett az FK Csíkszereda egyes csapata. Az FK kettes számú alakulata harmadik helyezést ért el. A legjobb kapusnak járó különdíjat a csíki Beke Bence kapta. A csíkiak edzője Kurkó Attila.

A nagyobbak

Az Erőss Zsolt Arénában nagyszámú néző előtt (nagyrészt a gyerekek szülei látogattak ki) játszották a 2006-ban született csapatot tornáját. Ez esetben is kilenc csapat játszott, 3×3-as csoportokban. A csoportok első helyezettei egymás között hármas döntővel folytatták. Eredmények: FK – FK II 6-2; FK II – FC Udvarhely 0-2; FK – FC Udvarhely 1-1. Jobb gólaránnyal az FK egyes csapata nyerte a tornát, második helyezést érték el a székelyudvarhelyiek, az FK kettes csapata harmadik lett. A legjobb játékos: Colceriu Flavius (FK). A csíkiak edzője Incze Tibor.

A legnagyobbak

Ugyancsak az Erőss Zsolt Arénában zajlott a 2005-ben születettek tornája. A nyolc csapatot két négyes csoportba sorsolták. Jó hír, hogy ebben a korosztályban is a csíkiak diadalmaskodtak. Helyezések: 1. FK Csíkszereda, 2. FC Udvarhely, 3. Sepsi OSK. A legjobb játékosnak a csíki Köllő Csabát választották.
Egy kis összehasonlítás

Érdemes megemlíteni, hogy a tavalyi tornához képest az FK Csíkszereda jelentős fejlődést ért el. Tavaly a csíkiak még csak egy korosztályban (U7) tudtak diadalmaskodni, idén viszont már háromban. 2015-ben egyébként három korosztályban az FC Udvarhely győzött, egyben pedig a Brassói Cenk. Ehhez képest idén az FK három korcsoportban került ki győztesként.