A Munkács Futball Akadémia 3–1-re legyőzte az FC DAC alakulatát a III. Székelyföld OTP Bank Kupa pénteki játéknapjának első mérkőzésén. A kárpátaljai csapat sikerével a B-csoport második helyén végzett, ami azt jelenti, hogy szombaton a harmadik helyért játszhat az U17-es, nemzetközi labdarúgótornán.

A Márton Áron gimnázium mögötti műfüves pályán nyeretlen csapatok találkoztak pénteken, a DAC és a Munkács is kikapott előzőleg a Puskás Akadémiától, amely már csütörtökön bejutott a szombati döntőbe.

A mérkőzés elején a munkácsiak vezettek több támadást, majd a 29. percben Nagy góljával előnybe is kerültek. A második játékrészben a felvidéki alakulat Füssi büntetőjővel egyenlített, de a DAC védelme a folytatásban két perc alatt kétszer is kapitulált: Vaszilkiv után Janickij is bevette Németh kapuját.

A szombati helyosztók párosítása az utolsó csoportmeccs, az FK Csíkszereda–Eszék találkozó után áll össze.

III. Székelyföld OTP Kupa
3. játéknap, B-csoport

FC DAC–Munkács Futball Akadémia 1–3 (0–1)
gól: Füssi (64., büntetőből), ill. Nagy (29.), Vaszilkiv (72.), Janickij (74.)

DAC: Németh Attila – Szolgai Bálint, Marko Divald, Vidovic Norbert, Thaly Leon – Svetlik Sámuel, Marko Beran – Ladislav Botlo, Marko Beran, Kmeto Dávid – Koós Adrián. Játszott még: Szolgai Máté, Katona Fábián, Füssi Szilárd, Dömény Máté.
Edző: Kiss Igor

Munkács: Danil Lovhin – Vlad Olenyikov, Andrij Hajnasz, Oleh Deniszjuk, Dmitro Dobranszkij – Makszim Lyutnyaszkij – Nagy Máté, Arzuman Mamedov, Kiril Janickij, Ilja Kirjukin – Kevin Durueke. Játszott még: Vadim Vaszilkiv, Andrij Dimitrenko, Volodimir Volinec.

A csoport végeredménye:
1. Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia 6 pont (5:2)
2. Munkács Futball Akadémia 3 pont (4:3)
3. FC DAC 0 pont (2:6)