5-0-ra győzött az FK Csíkszereda U17-es elit csapata az országos bajnokság Nyugati-csoportjának 9. fordulójában a Pandurii Târgu Jiu ellen, szombaton.

Habár tegnap délután már használták a csíkszeredai labdarúgópályát (a nagyok győztes bajnoki meccset játszottak), ma csak helyenként volt kissé nehézkes a talaj.

Dusinszki Zoltán edző alakulata, az U17-es elit csapat könnyedén tartotta itthon a három pontot. Már a találkozó első félidejében eldőlni látszott a meccs kimenetele, hiszen a csíkiak értékesítették helyzeteiket, és a szünetre már 2-0-ra vezettek. Jól kezdődött a második félidő: rögtön az első percben újabb gólt rúgtak, így már nyilvánvalóvá vált, hogy ezt a meccset nem fogják elveszíteni. Végül öt gólt hoztak össze az FK tehetségei.

Dusinszki Zoltánt az összecsapás után kérdeztük.
„Részünkről nagyon jól alakult a találkozó, hiszen már az ellenfél harmadánál letámadtuk őket, és folyamatosan labdát szereztünk a középpályán. A ziccereinket az első félidőben gyorsan berúgtuk, így már nyugodtan tudtunk játszani, aztán a második félidőben rögtön a kezdéskor gólt szereztünk, onnantól kezdve pedig már lenyugodott a játék. Több is lehetett volna a különbség.”

Eredmény: FK Csíkszereda U17 Elit –  Pandurii Târgu Jiu U17 Elit 5-0; gólszerzők: Antal Barna (3 találat), Tamás Nándor és Barta Norbert.

Az FK Csíkszereda legközelebb jövő szombaton Gyulafehérváron a helyi Unirea ellen játszik.