Ma este 19 órakor az angers-i Raymond Kopa stadionban lép pályára U19-es csapatunk.

Akadémistáink az UEFA Youth League visszavágójára készülnek és tegnap délután már a ma esti helyszínen ismerkedtek a gyepszőnyeggel és a körülményekkel.

A 18 ezer 752 férőhelyes angers-i stadiont a világbajnoki bronzérmes és Aranylabdás Raymond Kopa francia labdarúgóról nevezték el. A wikipedia szerint Kopa lengyel bevándorlók gyermekeként született, és 17 évesen, 1949-ben kezdett el futballozni az akkor másodosztályú Angers SCO csapatában. Pályafutása során a Stade de Reims és a Real Madrid színeiben játszott. Négyszeres francia-, kétszeres spanyol bajnok, háromszoros BEK győztes, 1958-ban megkapta az Aranylabdát is. Raymond Kopa a francia válogatottban 45 mérkőzésen szerepelt, melyeken 18 gólt szerzett. Játszott az 1958-as világbajnokságon bronzérmes francia válogatottban, ahol bár kikaptak Brazíliától, őt választották meg a torna legjobb játékosának. Előzőleg, az 1954-es világbajnokságon ő lett a vb legjobb fiatal játékosa, így jelenleg is ő az egyetlen, aki mindkét címet birtokolta. 2017. március 3-án hunyt el 85 évesen, halála óta az angers-i stadion, ahol elkezdte pályafutását, az ő nevét viseli. Ebben a stadionban lépnek ma este pályára fiataljaink és az ellenfél a nagyobb nemzetközi tapasztalattal rendelkező Angers SCO lesz, amely Csíkszeredában 2-0-ra győzött.

Dusinszki Zoltán szakmai igazgató tegnap a Krónika Live videópodcastjének hangsúlyozta:

“Akármi is lesz ma este az eredmény, ez a székely foci ünnepe, hiszen ilyen szinten még ificsapat nem vett részt Székelyföldről egy nemzetközi megmérettetésen.”

Az Angers SCO – FK Csíkszereda összecsapás 19 órakor kezdődik.

Szép Zoltán