Rangadót rendeztek a labdarúgó 4. Liga, Hargita megyei bajnokságában. A 19. fordulóban a második helyezett FC Székelyudvarhely a címvédő FK Csíkszeredát látta vendégül.

Nyolc pont volt a két együttes között a különbség a játéknap előtt, ám ezzel nem igen foglalkozott egyik csapat sem.

Az első félidő nem hozott sok helyzetet, a két csapat inkább mezőnyben építgetett, Jankó előtt adódott remek gólszerzési lehetőség, de a támadó nem használta ki. A csíkiak nem tűntek motiváltnak, lehet azért is, mert majd minden találkozójukat nagyarányú győzelemmel húzták be a pontvadászatban.

A pihenőt követően jobban megélénkül a játék, mindkét gárda előtt megvolt a lehetőség, hogy megszerezze a vezetést. Amíg a csíkszeredaiak Gliga révén kétszer is kihagyták ezt, addig a vendéglátóknál az 55. percben Simon Arnold mesterien végzett el egy szabadrúgást 19 méterről, középről, a játékszert a jobb felsőbe küldte.

Az FK Csíkszeredát feltüzelte a bekapott találat, mindent egy lapra feltéve a támadásra fektette a hangsúlyt. Erre szinte rá is fáztak, az 58. percben Jankó nézett farkasszemet a hálóőrrel, a labdát eltekerte mellette, de az mellément.

Az egyenlítés a 70. percben érkezett, egy szögletnél az SzFC nem tudott felszabadítani, a játékszert Surducan közelről bepattintotta a hazaiak kapujába. A végjátékban akár mind a három pontot elvihette volna a csíki gárda, de Gliga lövése épp, hogy fölé szállt, míg a hosszabbításban Bálint Lehel mutatott be nagy védést.

A mutatott játék alapján a pontosztozkodás igazságos eredmény, mely leginkább az udvarhelyiek számára hízelgő. Az FK Csíkszeredának egyetlen pontra van szüksége a hátralévő három fordulóban, hogy matematikailag bajnok legyen, harmadszor mehessen a harmadosztályos selejtezőre.

Eredmény
FC Székelyudvarhely – FC–FK Csíkszereda 1–1 (0–0)
Gólszerzők: Simon Arnold (55), illetve Dragos Surducan (70.).

Fotó: sportbarat.ro