Születésének 95. évfordulóján, Puskás Ferencre emlékezett a Székelyföld Labdarúgó Akadémia.

Puskás Ferenc maradandót alkotott nem csak a magyar válogatott, a legendás, olimpiai bajnok Aranycsapat kapitányaként, hanem a Real Madrid korszakos csillagaként is. Talán nem túlzás azt mondani, hogy ő a valaha élt legismertebb és legnépszerűbb magyar ember, aki szinte minden kontinensen dolgozott. Magyarország és Spanyolország büszkesége volt, Görögország kedvence és milliók példaképe. Nevét nemcsak a nemzeti stadion és a Puskás Akadémia őrzi, hanem az év legszebb gólja is a FIFA-nál az ő nevét viseli.

Azért, hogy fiataljaink jobban megismerjék Puskás Ferencet, akárcsak az elmúlt években, idén is Puskás estre került sor, melynek ötletgazdája Ráduly Annamária tanulmányi igazgató. A Csíki Moziban tegnap este Ráduly Róbert Kálmán köszöntötte a jelenlévőket, majd színpadra szólította a Románia Kupa elődöntőjébe jutott U19-es csapatunk játékosait és a szakmai stábot, akik tapsvihar kíséretében vonultak ki a vetítővászon elé.

Fotó: Szép Zoltán

Ezt követően vetítésre került a 2009-ben bemutatott Puskás Hungary című film, amelyet Almási Tamás rendezett. A dokumentumfilmet Hollósi G. Zsuzsanna producer engedélyével vetítettük le, ezúton is köszönjük szépen Szöllősi György közbenjárását, hogy ez megvalósulhatott, valamint Sus Róbertnek a felvételt. A filmet nemcsak akadémistáink, de edzőink is nagy érdeklődéssel várták, remek program volt szerda estére.

Az Aranycsapat legendájára való emlékezés a kollégiumon belül is folytatódik, hisz a folyosót Puskás fotók és írások díszítik, mindez Szász Csilla, Incze Laura, Vízi Balázs, Kárándi Botond, Szabó Barbara és Bákai Péter munkáját dicséri.

Szép Zoltán