Az első félidő derekán szerzett találattal nyerte meg az FC Székelyudvarhely a labdarúgó 4. Liga 14. játéknapjáról elhalasztott rangadót, így helyet cserélt az FK Csíkszereda II együttesével a tabellán. A megyeszékhelyiek a harmadosztályban szereplő focistákkal rohamoztak a pihenőt követően, de jól állta a sarat a házigazda.

Két héttel ezelőtt kellett volna megrendeznie az FK Székelyudvarhelynek az FK Csíkszereda fiókcsapatával szembeni találkozót. A Hargita megyei labdarúgó-bajnokság első két helyezettje akkor úgy egyezett, hogy – különböző okokból – egy későbbi időpontra napolja el a párharcot, melyet végül kedden délutánra ütemeztek. A meccs tétje az volt, hogy melyik gárda erősíti meg vezető helyét a tabellán, miután a kezdő sípszó előtt azonos pontszámmal álltak a tabella élén, csak a jobb gólarányának köszönhetően volt az első a harmadosztályos gárda fiókcsapata.

Az összecsapás a 23. percben dőlt el, amikor a hazaiak egy távoli szabadrúgást íveltek be, a fiókcsapat védői kissé lagymatagon próbáltak felszabadítani, olyannyira rosszan, hogy a labda nem kifelé, hanem a kapujuk felé pattant, ahol épp jó helyen állt Simon Norbert, hat méterről senkitől sem zavartatva lőtte a hálóba a játékszert.

Nyert az FC Székelyudvarhely, így óriási lépést tett, hogy az első helyen zárja a pontvadászatot, ezzel pedig kivívja a harmadosztályba való selejtezőmeccsen való szereplés jogát.

Labdarúgó 4. Liga, 14. forduló:

FC Székelyudvarhely – FK Csíkszereda II 1–0 (1–0)
Gól: Simon Norbert (32.)