Több mint negyven csapat több száz focistája vett részt a második Csíkszereda-kupán. A kétnapos hétvégi esemény Csíkszereda három sportlétesítményében zajlott. A csíkiak egy korosztályban diadalmaskodtak.

U7: elsők lettünk

A tornát szombat reggel a legkisebbek, a 2008-ban születettek (U7-es korosztály) kezdték, ők a Márton Áron és Segítő Mária gimnáziumok mögötti sportteremben játszottak. A gyerekeket két négyes csoportba sorsoltuk, minden mérkőzés huszonöt percet tartott. Ebben a korosztályban az FK Csíkszereda 1-es számú csapata szerezte meg az első helyet, miután 1-0-ra legyőzte a székelyudvarhelyi AFC kettes csapatát. A harmadik hely a székelyudvarhelyi AFC 1-es alakulatáé lett, negyedik helyre jutott a brassói Cenk (Tâmpa). A legjobb játékos: Brügger Dániel (FK), a legjobb kapus Kislaki Kristóf (FK). Gólkirály: Lőrincz Szabolcs (AFC Székelyudvarhely).

U8: Brassó a győztes

A József Attila Általános Iskolában játszottak az U8-asok, azaz a 2007-ben születettek. A döntőben a brassói Cenk (Tâmpa) focisai 3-0-ra legyőzték a marosvásárhelyi Reménység csapatát. A kisdöntő eredménye: FK Csíkszereda 1-es csapata – marosszentgyörgyi Kinder: 1-3. A legjobb játékos: Balázs Dávid (Kinder); a legjobb kapus: Deáky Zsombor (FK); gólkirály: Daniel Sandu (Tâmpa).

U9: Udvarhelyre került a kupa

Kilenc csapat játszott az U9-es korosztályban, a meccseket az Erőss Zsolt Sportarénában játszották. Az alakulatokat három hármas csoportba sorsoltuk, majd a csoportok első helyezettjei egymás ellen játszottak. Végül székelyudvarhelyi AFC gyűjtötte össze a legtöbb pontot, második lett a Bákói FC, harmadik pedig az FK 1-es csapata. A legjobb játékos: Ureche Alex (FK); gólkirály: Bakos Dávid (Régen); legjobb kapus: Dragoș Mâreanu.

U10: újra udvarhelyi diadal

Vasárnap az U10-es és az U11-es korosztályok játszottak. A 2005-ben született gyerekek a Márton Áron és a Segítő Mária gimnáziumok mögötti sportteremben mérkőztek, ebben a korosztályban is kilenc csapat nevezett be. Az első helyet a székelyudvarhelyiek szerezték meg, másodikok a marosvásárhelyiek, harmadikok pedig a szászrégeniek lettek. A legjobb játékos: Király Nándor; a legjobb kapus: Csíki Szabolcs (Sepsiszentgyörgy); gólkirály: Dusinszky Szabolcs (AFC).

U11: Ismét Székelyudvarhely

A 2004-ben születettek az Erőss Zsolt Arénában játszottak. A döntőben a házigazda FK Csíkszereda mellett a székelyudvarhelyi AFC játszott. Az eredmény: FK–AFC 1-7. Harmadik helyre a sepsiszentgyörgyiek kerültek. E korosztály gólkirálya: Boga Bence (AFC); legjobb kapus: Ferencz Tamás (Gyergyószentmiklósi Jövő); legjobb játékos: Sándor Raul (FK).